Πέμπτη, 07 Μαϊος 2015 14:36

Ας ξεκινήσει πρώτος

Γράφτηκε από τον

 Οταν ο Τατούλης καταγγέλλει «επανίδρυση του κομματικού κράτους» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και ζητά αντίδραση με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, νομίζεις φυσιολογικά ότι πρόκειται για φάρσα ή για τρολάρισμα. Δεν είναι όμως ούτε το ένα ούτε το άλλο· είναι μια επίσημη δήλωση, που δείχνει κι αυτή ότι έχει χαθεί κάθε μέτρο στην πολιτική συζήτηση.

 

Βέβαια, το ότι φτάσαμε στο σημείο να κάνει υποδείξεις ο Τατούλης και να κηρύσσει... ανένδοτο για τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και τη διαύγεια στη διαχείριση του Δημοσίου, μπορεί να ξενίζει, αλλά δείχνει ταυτόχρονα ότι έχει καλλιεργηθεί και το αντίστοιχο έδαφος. Μια σειρά από ατυχείς επιλογές προσώπων με στενά κομματικά κριτήρια, αλλά και η προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων όπως η προχθεσινή τροπολογία, που εξαιρεί δαπάνες από την ανάρτηση στη “Διαύγεια”, δίνουν το δικαίωμα για δηλώσεις σαν αυτές του Τατούλη.

 

Το καλό πάντως είναι ότι έστω κι έτσι αναγκάζεται και ο Τατούλης να δηλώσει την προσήλωση του στη διαύγεια και την αξιοκρατία! Ας ξεκινήσει λοιπόν τον αγώνα από το δικό του φρούριο και μετά πάμε να καταλάβουμε και τ’ άλλα κλειστά κάστρα, επιβάλλοντας παντού την αξιοκρατία και τη διαφάνεια.