Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 20:03

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε... ο Τατούλης

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το δρόμο που άνοιξε ο Πέτρος Τατούλης χρηματοδοτώντας εκκλησιαστικά έργα είναι έτοιμος να ακολουθήσει ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναφέρει για τη συνάντηση του κ. Νίκα με τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομο: "Οσον αφορά την αποκατάσταση ορισμένων από τα παραδοσιακά εκκλησιαστικά μνημεία της εν λόγω Μητροπόλεως, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι θα υπάρξει συνεργασία των δύο φορέων πάνω στο συγκεκριμένο θέμα".

Υπενθυμίζουμε ότι προεκλογικά ο κ. Νίκας κατηγορούσε την προηγούμενη περιφερειακή αρχή ότι σπαταλά τα χρήματα σε μικροέργα - ρουσφέτια των δήμων, της Εκκλησίας και των αθλητικών φορέων, αντί να προγραμματίσει τα μεγάλα έργα της Πελοποννήσου. Μετά την εκλογή του όμως συνεχίζει την πολιτική του προκατόχου του χρηματοδοτώντας εκκλησίες και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ουσιαστικά ο κ. Νίκας με την πολιτική του επιβεβαιώνει πλήρως όσους κρατούσαμε μικρό καλάθι για τις υποσχέσεις του. Προσωπικά και έχοντας παρακολουθήσει στενά και συνεχώς τη διαδρομή του στο Δήμο Καλαμάτας ήμουν σχεδόν βέβαιος ότι θα εκμεταλλευτεί πλήρως το δίκτυο πελατειακών σχέσεων που είχε δημιουργήσει η προηγούμενη περιφερειακή αρχή, προκειμένου να εδραιώσει τη δική του εξουσία στην Τρίπολη. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Νίκας χρηματοδότησε και στέγασε σχεδόν όλους τους συλλόγους που δραστηριοποιούνταν στο Δήμο Καλαμάτας. Ας μην ξεχνάμε ότι ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας δεν πήρε ούτε ένα ευρώ από τους αθλητικούς παράγοντες που προβάλλονται δωρεάν χρησιμοποιώντας τις δημοτικές εγκαταστάσεις.

Υ.Γ. Στο επόμενο ΕΣΠΑ πρέπει να προβλεφθεί ειδικό πρόγραμμα για τα εκκλησιαστικά έργα με φορέα διαχείρισης την Εκκλησία της Ελλάδος. Το υπάρχον καθεστώς "συνεργασίας" δεν τιμά κανέναν.

lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021 21:02