Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 20:12

Αφελείς και για αυτό επικίνδυνοι χειρισμοί

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Αφελείς και για αυτό επικίνδυνοι χειρισμοί

 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σπαταλώντας άσκοπα το πολιτικό κεφάλαιο που απέκτησε στις εκλογές του Ιουλίου βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με προβλήματα που θα έπρεπε να έχει λύσει το αργότερο μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σε κάθε περίπτωση η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ένα άπειρο κόμμα, για να της αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν είχε κυβερνήσει πριν το 2015. Για αυτό θα έπρεπε κατά τη διάρκεια που ασκούσε αντιπολίτευση να προετοιμαστεί και να έχει έτοιμα νομοσχέδια και προτάσεις τουλάχιστον για τα θέματα που λιμνάζουν από τη δεκαετία του 2000.

Δυστυχώς όμως, όπως αποδεικνύεται καθημερινά, η Νέα Δημοκρατία δεν είχε εργαστεί όσο χρειαζόταν και τώρα τρέχει και δεν φτάνει. Ειδικά στο μεταναστευτικό οι αφελείς και για αυτό επικίνδυνοι κυβερνητικοί χειρισμοί αποδεικνύουν ότι το κυβερνών κόμμα είχε υποτιμήσει τόσο το μέγεθος του προβλήματος όσο και τις αντιδράσεις που θα προκαλούσαν ακόμα και οι αποφάσεις που θα κινούνταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η κυβερνητική ήττα στη Χίο και στη Λέσβο δεν ήταν μόνο αναπόφευκτη, αλλά ενδέχεται να αποδειχθεί και καταστροφική αν τον δρόμο του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη ακολουθήσει όποιος αιρετός ή εκπρόσωπος φορέα διαφωνήσει με τις κυβερνητικές επιλογές.

Ετσι και αλλιώς η συγκέντρωση στο Βουπράσιο για τον δρόμο Πάτρα - Πύργος - Καλό Νερό- Τσακώνα δεν ήταν κάτι διαφορετικό από πρόβα τζενεράλε για επανάληψη των αντιμνημονιακών διαμαρτυριών, κατά τη διάρκεια των οποίων ετερόκλητες ομάδες διαδηλωτών στρέφονταν όχι μόνο κατά των κυβερνητικών επιλογών αλλά και κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του ΝΑΤΟ, του καπιταλισμού και της δημοκρατίας. Ανεξάρτητα όμως από τις αγανακτισμένες κραυγές τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση (αξιοποιώντας την προηγούμενη κυβερνητική της εμπειρία) οφείλουν να αντιληφθούν ότι η αμφισβήτηση των θεσμών και των νόμων δεν οδηγεί στην εξουσία. Οδηγεί στην καταστροφή. Ειδικά ο πρωθυπουργός θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι καθυστερήσεις, όπως αυτή των ανακοινώσεων για τα έργα της Μεσσηνίας, δεν υπονομεύουν μόνο το κυβερνητικό έργο αλλά και τους δημοκρατικούς θεσμούς που συνθλίβονται στις συμπληγάδες της παρεοκρατίας και του κομματισμού.

lathanasis@yahoo.gr 

Θανάσης Λαγός

 


NEWSLETTER