Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021 20:18

Τουρκία: Η αντιπολίτευση ζητεί εκλογές

Τουρκία: Η αντιπολίτευση ζητεί εκλογές


Πρόωρες εκλογές ζητεί η τουρκική αντιπολίτευση


Κοινή συνέντευξη τύπου έδωσαν οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κιλιτσντάρογλου και Ακσενέρ, μετά την έκτακτη συνάντησή τους σήμερα το απόγευμα για να συζητήσουν τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, ζητώντας άμεσα και επιτακτικά πρόωρες εκλογές.

«Η κουζίνα έχει πάρει φωτιά. Η τουρκική λίρα χάνει κατακόρυφα την αξία της, αλλά δεν υπάρχει φορέας στην Τουρκία που να παράγει λύση», δήλωσε ο αρχηγός του αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Δεν είναι σωστό να σιωπάμε μπροστά σε αυτή την κατάσταση. Τους ζητάμε να βρουν μια λύση. Τους ζητάμε να πουν κάτι για την πορεία της οικονομίας. Πώς θα σταματήσουν την καθίζηση της τουρκικής λίρας; Εμείς λέμε να βγει κάποιος να κάνει μια δήλωση για αυτό το θέμα».

«Συγκεντρωθήκαμε ως δύο αρχηγοί που νιώθουμε ευθύνη. Οι άνθρωποι στο παλάτι είναι μέσα στα κέφια», πρόσθεσε ενώ στη συνέχεια ζήτησε άμεσα εκλογές.

«Του απευθύνω μια ξεκάθαρη έκκληση. Δεν μπορείτε να κυβερνήσετε. Μην επιβαρύνετε περισσότερο το έθνος. Αυτοί οι άνθρωποι δεν αντέχουν τέτοιο βάρος. Η Τουρκία πρέπει να πάει στις εκλογές το συντομότερο δυνατό. Είναι κρίμα, είναι αμαρτία. Ρωτήστε έναν συνταξιούχο, έναν υπάλληλο, έναν δημόσιο υπάλληλο ή έναν εργαζόμενο. Όλοι κλαίνε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Μετά τον Κιλιτσντάρογλου, το λόγο πήρε η ακροδεξιά Μεράλ Ακσενέρ.

«Στην Τουρκία η κατσαρόλα δεν βράζει, οι άνεργοι νέοι δεν βρίσκουν δουλειά, δεν έχουν καμία ελπίδα, τα παιδιά μας με πτυχίο πανεπιστημίου ψάχνουν τρόπο να πάνε στον Καναδά και στην Αυστραλία για να δουλέψουν σερβιτόροι», ανέφερε συμφωνώντας στην κήρυξη πρόωρων εκλογών.

«Συμφωνώ με την έκκληση του προέδρου (Κιλιτσντάρογλου) για εκλογές άμεσα και επειγόντως. Γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τις εκλογές», σημείωσε.

Πηγή: ethnos