Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2024 19:29

EURO 2024: Η οικοδέσποινα Γερμανία θησαύρισε με έσοδα ύψους 7,4 εκατ. ευρώ

EURO 2024: Η οικοδέσποινα Γερμανία θησαύρισε με έσοδα ύψους 7,4 εκατ. ευρώ

Σχετική έρευνα της UEFA παρουσίασε τα οικονομικά δεδομένα που προέκυψαν για τη Γερμανία χάρη στο EURO 2024, με τα έσοδα να αγγίζουν τα 7,4 δισεκατομμύρια ευρώ!

Η Ισπανία μπορεί ήταν η μεγάλη νικήτρια στα γήπεδα του EURO 2024, όμως στο οικονομικό τερέν δεν υπήρχε αντίζηλος για τη Γερμανία. Η οικοδέσποινα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπορεί να μην κατάφερε να πανηγυρίσει το τρόπαιο στο δικό της «σπίτι», αλλά αυτό δεν σημαίνει πως βγήκε χαμένη σε όλους τους δείκτες...

Σύμφωνα άλλωστε με τα τελευταία οικονομικά στοιχεία που εξέδωσε η UEFA, η διεξαγωγή του EURO παρήγαγε τεράστια έσοδα για τη Γερμανία και τις δέκα πόλεις που φιλοξένησαν το τουρνουά, ύψους 7,4 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Πάνω από το 90% αυτού του ποσού ήταν το άμεσο αποτέλεσμα από τους κατόχους εισιτήριων που ταξίδεψαν στη Γερμανία για να πάρουν μέρος στην ποδοσφαιρική γιορτή, βάζοντας φυσικά βαθιά το χέρι στην τσέπη για να εξασφαλίσουν αυτή την ευκαιρία.

Σύμφωνα με τη σχετική έρευνα τα περισσότερα έξοδα των ταξιδιωτών αφορούσαν τη διαμονή, τη μεταφορά από πόλη σε πόλη, το φαγητό και τα αναψυκτικά εντός και εκτός των γηπέδων.

Παράλληλα η Γερμανία σε συνάρτηση με τις πόλεις που φιλοξένησαν τη διοργάνωση κέρδισαν 571 εκατομμύρια ευρώ αθροιστικά σε διαφημιστική αξία χάρη στην προβολή τους στα ΜΜΕ σε διεθνές επίπεδο, εκτοξεύοντας τα έσοδα σε δυσθεώρητα ύψη.

Πηγή: www.gazzetta.gr