Σε ανάρτησή του Truth Social, o Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποιεί επίσης την Κίνα ότι οι συνομιλίες που ζητήθηκαν από τις ΗΠΑ για το ζήτημα των δασμών θα τερματιστούν.
Παράλληλα σημειώνει ότι διαπραγματεύσεις με άλλες χώρες που έχουν ζητήσει συναντήσεις, αυτές θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται άμεσα.
«Χθες, η Κίνα εξέδωσε Ανταποδοτικούς Δασμούς ύψους 34%, επιπλέον των Δασμών που έχουν ήδη καταγράψει ρεκόρ, των μη νομισματικών δασμών, της παράνομης επιδότησης εταιρειών και της μαζικής μακροχρόνιας χειραγώγησης του νομίσματος, παρά την προειδοποίησή μου ότι οποιαδήποτε χώρα ανταποδίδει αντίποινα στις ΗΠΑ με την έκδοση πρόσθετων Δασμών, πέρα από την ήδη υπάρχουσα μακροχρόνια δασμολογική κατάχρηση του Έθνους μας, θα αντιμετωπιστεί αμέσως με νέους και σημαντικά υψηλότερους Δασμούς, πέρα από αυτούς που είχαν οριστεί αρχικά. Ως εκ τούτου, εάν η Κίνα δεν αποσύρει την αύξηση κατά 34% πάνω από την ήδη μακροχρόνια εμπορική της κατάχρηση μέχρι αύριο, 8 Απριλίου 2025, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλουν ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΣ Δασμούς στην Κίνα ύψους 50%, με ισχύ από τις 9 Απριλίου. Επιπλέον, όλες οι συνομιλίες με την Κίνα σχετικά με τις συναντήσεις που ζήτησαν μαζί μας θα τερματιστούν! Οι διαπραγματεύσεις με άλλες χώρες, οι οποίες έχουν επίσης ζητήσει συναντήσεις, θα αρχίσουν να λαμβάνουν χώρα αμέσως. Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας σε αυτό το θέμα!».
Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας ανακοίνωσε την Παρασκευή (4/4) ότι θα επιβάλει πρόσθετους δασμούς 34% σε όλα τα αγαθά που εισάγονται από τις ΗΠΑ από τις 10 Απριλίου, στον απόηχο των δασμών που επέβαλε η κυβέρνηση Τραμπ. Παράλληλα το Πεκίνο κατήγγειλε οικονομικό μπούλινγκ από την πλευρά του Αμερικανού προέδρου.
Περισσότερα στο ertnews.gr