Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 23:02

Ισπανία: Χιλιάδες πρόβατα στους δρόμους της Μαδρίτης!

Γράφτηκε από την
Ισπανία: Χιλιάδες πρόβατα στους δρόμους της Μαδρίτης!

Η εμφάνιση χιλιάδων προβάτων στην ισπανική πρωτεύουσα έγινε στο πλαίσιο του ετήσιου φεστιβάλ, όπου οι βοσκοί μεταφέρουν τα κοπάδια τους σε νοτιότερα βοσκοτόπια εν όψει του χειμώνα.

Με πρόβατα ήχους από τα κουδούνια τους γέμισαν σήμερα, Κυριακή οι δρόμοι της Μαδρίτης στην Ισπανία, καθώς οι βοσκοί οδηγούσαν τα κοπάδια τους μέσα από το κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας, ακολουθώντας αρχαίους δρόμους μετακίνησης των αιγοπροβάτων για τον χειμώνα.

Κάτοικοι της ισπανικής πρωτεύουσας πήραν θέση σε πεζοδρόμια και δρόμους για να παρακολουθήσουν το θέαμα, το οποίο ακυρώθηκε πέρυσι εξαιτίας της πανδημίας COVID-19.

Το ετήσιο φεστιβάλ, που ξεκίνησε το 1994, επιτρέπει στους βοσκούς να ασκήσουν το δικαίωμά τους να χρησιμοποιούν παραδοσιακές διαδρομές προκειμένου να μεταφέρουν τα ζώα τους από τη βόρεια Ισπανία σε νοτιότερα βοσκοτόπια ενόψει του χειμώνα.

Η διαδρομή θα τους πέρναγε μέσα από ήσυχα τοπία της υπαίθρου πριν από κάποιους αιώνες, όμως σήμερα πρέπει να διασχίσουν την πολύβουη πόλη.
«Είναι θαυμάσια. Έρχομαι κάθε χρονιά και αυτή είναι η πρώτη φορά που πήρα τα παιδιά, επομένως είναι φανταστικά», είπε η 39χρονη Γκρασιέλα Γκονσάλες.

Οι βοσκοί, ντυμένοι με παραδοσιακές ενδυμασίες, συνόδευαν τα κοπάδια τους υπό τους ήχους φολκ μουσικής και χόρευαν και τα παιδιά έδειχναν να απολαμβάνουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα ζώα.

«Μπορούμε κάποιες φορές να τα αγγίζουμε», δήλωσε η Κάρμεν Ιγκλέσιας, ηλικίας 8 ετών, η οποία παρακολουθούσε το θέαμα μαζί με τον πατέρα της και τον εξάχρονο αδελφό της Νόα.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER