Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 07:56

Μεσσηνία: Εμπρησμός από αμέλεια η φωτιά στον Ταΰγετο

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Εμπρησμός από αμέλεια η φωτιά στον Ταΰγετο

 

Για εμπρησμό από αμέλεια συνελήφθη ο υπαίτιος για τη φωτιά στα «Μαύρα Λιθάρια» του Ταϋγέτου την περασμένη Τετάρτη.

Η φωτιά έκαψε 60 στρέμματα δασικής έκτασης και ξεκίνησε από εργασίες καθαρισμού που έκανε ο συλληφθείς στο χωράφι του, όπου είχε βάλει και φωτιές. Η σύλληψή του έγινε στο πλαίσιο του αυτοφώρου από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας.

Χθες οδηγήθηκε στην εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος μετά τον ορισμό τακτικής δικασίμου, ενώ του επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο, όπως ορίζει η σχετική πυροσβεστική διάταξη.

"ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

 

Στη μάχη της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στα "Μαύρα Λιθάρια" Αλαγονίας συνέβαλαν με το μικρό πυροσβεστικό όχημα, που διαθέτουν οι εθελοντές του Περιβαλλοντικού Συλλόγου “Οι Φίλοι του Ταϋγέτου”.

Σε ανακοίνωσή τους μάλιστα σημειώνουν την πολύ καλή συνεργασία με την Πυροσβεστική και με άλλες εθελοντικές οργανώσεις και παράλληλα εφιστούν την προσοχή όλων, όσοι καθαρίζουν τα κτήματά τους ζητώντας “να μην ανάβουν φωτιά, ιδιαίτερα όταν φυσάει αέρας”.

“Πρέπει να προστατεύσουμε την άγρια βλάστηση και τα δάση μας, διότι τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής τα βλέπουμε συχνά” καταλήγει η ανακοίνωση.

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER