Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 11:24

Δήμος Καλαμάτας: Αποζημίωση σε γυναίκα για τραυματισμό από πτώση δέντρου

Γράφτηκε από τον
Δήμος Καλαμάτας: Αποζημίωση σε γυναίκα για τραυματισμό από πτώση δέντρου

Ο Δήμος Καλαμάτας αποδέχεται να πληρώσει 14.356,20 ευρώ σε νεαρή γυναίκα ως αποζημίωση και ηθική βλάβη, για τον τραυματισμό της από πτώση δέντρου πριν από 7 χρόνια και δεν θα ασκήσει έφεση.

Αυτό αποφάσισε χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, αποδεχόμενη σχετική εισήγηση της Νομικής του Υπηρεσίας.
Το περιστατικό αφορά τον τραυματισμό 14χρονου κοριτσιού στις 3 Ιουνίου 2014, όταν δέντρο στο παρκάκι της πλατείας Ελευθερίας στην Καλαμάτα έπεσε πάνω σε παγκάκι στο οποίο καθόταν, με αποτέλεσμα την πρόκληση σωματικών της βλαβών. Η κοπέλα με αγωγή της το Δεκέμβριο του 2018 ζητούσε να υποχρεωθεί ο δήμος να της καταβάλλει συνολικά το ποσό των 84.550 ευρώ ως αποζημίωσή της.
Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας με απόφασή του απέρριψε τους ισχυρισμούς του δήμου περί ανωτέρας βίας, ότι δηλαδή η πτώση του δέντρου έγινε λόγω ισχυρών ανέμων κι έκανε εν μέρει δεκτή την αγωγή. Υποχρέωσε το δήμο να καταβάλει στην ενάγουσα το ποσό των
2.356,20 ευρώ ως αποζημίωσή της και το ποσό των 12.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίησή
της λόγω ηθικής βλάβης, συνολικά, δηλαδή, το ποσό των 14.356,20 ευρώ, με τους νόμιμους τόκους από την επίδοση της αγωγής μέχρι την εξόφληση και συμψήφισε τα δικαστικά έξοδα.
Η Νομική Υπηρεσία εισηγήθηκε ότι “δεν κρίνεται σκόπιμη η άσκηση έφεσης από το δήμο, δεδομένου ότι δεν πιθανολογείται η ευδοκίμησή της και η ανατροπή προς το ευνοϊκότερο για το δήμο της άνω απόφασης, οπότε και ο δήμος θα επιβαρυνθεί περαιτέρω με δικαστικά έξοδα και με τόκους υπερημερίας”.
Η εισήγηση αυτή έγινε χθες αποδεκτή από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου.
Γ.Σ.


NEWSLETTER