Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 14:20

Μπούζα κατά Νίκα για το αεραθλητικό κέντρο στην Άνω Βέργα

Μπούζα κατά Νίκα για το αεραθλητικό κέντρο στην Άνω Βέργα

 

Ο λόγος για τον οποίο δεν αδειοδοτείται η ίδρυση αεραθλητικού κέντρου για αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι ότι η Ανω Βέργα βρίσκεται στην ακτίνα κύκλου (FIR) του Αεροδρομίου Καλαμάτας και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Αυτό σημειώνει η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα, η οποία κατηγορεί τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα ότι επιδεικνύει υποκριτικό ενδιαφέρον για την υπόθεση, αφού ως δήμαρχος Καλαμάτας δεν υποστήριξε σχετικό αίτημα της Αερολέσχης Καλαμάτας.

Αναλυτικά η επιστολή της κ. Μπούζα:

"Την αγωνία των εκπροσώπων του Συλλόγου της Αερολέσχης Καλαμάτας, που αγαπούν τον αεραθλητισμό και με ίδια μέσα, κόπο και μεράκι προσπαθούν να βοηθήσουν την ανάπτυξή του, βρήκε ως πρόσφορο έδαφος παραπλάνησης, τόσο των ιδίων όσο και της κοινωνίας της Πελοποννήσου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας.

Οντας δήμαρχος Καλαμάτας δεν στάθηκε δίπλα στο διαχρονικό αίτημα της Αερολέσχης Καλαμάτας, δηλαδή να ενισχύσει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης με απόφασή του το αίτημα προς το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας για ίδρυση αεραθλητικού κέντρου αλεξιπτώτου πλαγιάς (parapente) στη θέση Ανω Βέργα, και σήμερα αναφέρει αόριστα και εκδίδει μάλιστα και Δελτίο Τύπου, πως στηρίζει το αίτημά τους, αναφέροντας πως η μη ικανοποίηση του αιτήματος μέχρι σήμερα προσκρούει σε γραφειοκρατικού τύπου ζητήματα.

Δηλαδή, κ. Νίκα, εξέλιπαν οι λόγοι για τους οποίους το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας δεν επιτρέπει την ίδρυση τέτοιου κέντρου;

Ξέρετε, φαντάζομαι, πως η θέση Ανω Βέργα εμπίπτει στην ακτίνα κύκλου (FIR) του Αεροδρομίου Καλαμάτας και ο κίνδυνος ατυχήματος, σε περίπτωση χαμηλών πτήσεων αεροσκαφών, είναι υπαρκτός.

Αν εξέλιπαν οι λόγοι αντίρρησης του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, θα ήταν εξαιρετικά σημαντική η ύπαρξη του αεραθλητικού κέντρου στην Καλαμάτα.

Αναρωτιέμαι όμως, όταν ήσασταν 13 χρόνια δήμαρχος και δεν ασχοληθήκατε να πάρετε μία απόφαση του Δημοτικού σας Συμβουλίου, υποβοηθητική του αιτήματος του Συλλόγου Αερολέσχης Καλαμάτας, τι διαφορετικό μπορείτε να κάνετε σήμερα;

Αν πράγματι έχετε κάτι καινούργιο να προσθέσετε σχετικά με το θέμα αυτό, η «Νέα Πελοπόννησος» φυσικά θα στηρίξει την προσπάθεια, αλλά επειδή θεωρούμε πως όσα αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου εντάσσονται στην ακολουθούμενη τακτική… λέμε ναι στα πάντα, ακόμη και στα ανέφικτα, έτσι για τις εντυπώσεις, ελπίζω να μας ενημερώσετε σχετικά με τις πρωτοβουλίες που έχετε αναλάβει σχετικά με την υπόθεση αυτή".