Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021 17:45

Έντονη αντίδραση Πετράκου για τα εξώδικα της ΠΕΜΕΤΕ στα μέσα ενημέρωσης

Γράφτηκε από την
Έντονη αντίδραση Πετράκου για τα εξώδικα της ΠΕΜΕΤΕ στα μέσα ενημέρωσης

 

Με τον πιο έντονο τρόπο ο περιφερειακός σύμβουλος - επικεφαλής της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” Θανάσης Πετράκος καταγγέλλει την Πανελλήνια Ενωση Μεταποιητών -Τυποποιητών Ελλάδας (ΠΕΜΕΤΕ) “για την άκρως προκλητική και εκφοβιστική της ενέργεια να στείλει εξώδικο και να απειλεί τους δημοσιογράφους και τις εφημερίδες «Ελευθερία» και «Θάρρος» και να απειλεί να ανακαλέσουν όσα έχουν γράψει για να υπερασπιστούν το «ΠΟΠ ελιές Καλαμάτας» διαφορετικά, άκουσον - άκουσον, «θα προβούν άμεσα στην άσκηση κάθε νομίμου μέσου ενώπιον αστικών και ποινικών δικαστηρίων»!!!”.

Παράλληλα καλεί “το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, τον περιφερειάρχη, όλα τα Δημοτικά Συμβούλια και τους φορείς της Πελοποννήσου, τις Ενώσεις των δημοσιογράφων, τους βουλευτές και φυσικά την κυβέρνηση, να καταγγείλουν την προκλητική και εκφοβιστική αυτή ενέργεια της ΠΕΜΕΤΕ, η οποία δεν στρέφεται μόνο κατά της ελευθερίας του Τύπου, αλλά και κατά των πολιτικών ελευθεριών και της δυνατότητας των αιρετών εκπροσώπων του λαού στην αυτοδιοίκηση και το ελληνικό Κοινοβούλιο να διατυπώνουν ελεύθερα τη γνώμη τους”.

Ο κ. Πετράκος εκτιμά ότι “εκτός από θρασύτατη, προκλητική και εκφοβιστική αυτή η ενέργεια της ΠΕΜΕΤΕ δείχνει και φόβο και ενοχή” και παρατηρεί πως “η ΠΕΜΕΤΕ επέλεξε να εκφοβίσει τους δημοσιογράφους και τις εφημερίδες, διότι δεν τολμά να τα βάλει με τους αιρετούς εκπροσώπους του λαού στην αυτοδιοίκηση και το ελληνικό Κοινοβούλιο, διότι εκτίμησαν ότι αν στραφούν κατά βουλευτών ή αυτοδιοικητικών θα αναγκαστεί η κυβέρνηση να καταδικάσει την ενέργειά τους. Για αυτό επέλεξαν τους δημοσιογράφους και τις εφημερίδες της Μεσσηνίας θεωρώντας ότι είναι «πιο εύκολοι αντίπαλοι»”.

Ο περιφερειακός σύμβουλος θυμίζει και προκαλεί “τους κ. της ΠΕΜΕΤΕ ότι ο βουλευτής Μεσσηνίας και πρώην υπουργός κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος κατέθεσε στις 18 Μαρτίου μια εξαιρετική ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων, στην οποία αναφέρει επί λέξει: «Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται μεγάλο πρόβλημα στην απορρόφηση και εμπορία της Ελιάς Ποικιλίας Καλαμών. Μια από τις αιτίες, που έχουν προκαλέσει αυτή την κατάσταση, είναι το γεγονός, ότι τα έτη 2017, 2018, 2019 πραγματοποιήθηκαν μεγάλες εισαγωγές Ελιάς Καλαμών από τρίτες χώρες, οι οποίες στη συνέχεια πιθανότατα ελληνοποιήθηκαν και δόθηκαν στην κατανάλωση και την εξαγωγή»”.

Θυμίζει και προκαλεί, επίσης, ότι ανάλογες απόψεις διατυπώθηκαν από πολλούς περιφερειακούς συμβούλους, μεταξύ αυτών και από τον ίδιο, αλλά και τον περιφερειάρχη στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κατά την πρόσφατη συζήτηση για το «ΠΟΠ ελιές Καλαμάτας». “Συνεπώς κατά τη γνώμη μας δεν είναι τυχαίος ο εκνευρισμός της ΠΕΜΕΤΕ”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πετράκος ζητεί “να συντονιστούμε στον αγώνα για την υπεράσπιση του ΠΟΠ και την υλοποίηση της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα αυτό” και παρατηρεί:

“Το δίλημμα είναι καθαρό για όλους και πρώτα απ’ όλα για την κυβέρνηση: «Με τους παραγωγούς, και την προστασία του εμβληματικού μας προϊόντος «ΠΟΠ ελιές Καλαμάτας» ή με την απαξίωση του την καταστροφή της παραγωγικής βάσης της χώρας και τις εισαγωγές και ελληνοποιήσεις; «Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα» για την κυβέρνηση, η οποία πρέπει να σταματήσει το κρυφτούλι και το παραμύθι «ό,τι πει η απόφαση του ΣτΕ». Διότι δεν αποφάσισε το ΣτΕ το 2018, το υπουργείο αποφάσισε. Συνεπώς αν θέλει να προστατεύσει το ΠΟΠ με πολιτική απόφαση, οφείλει να καταργήσει τη λεγόμενη ρύθμιση Αποστόλου”.


NEWSLETTER