Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 22:24

Στοίχημα η ενότητα στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Στοίχημα η ενότητα στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

 

Αντίστροφα μετράει από χθες ο χρόνος για τις εκλογές στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, με την εκπνοή της προθεσμίας για την κατάθεση υποψηφιοτήτων.

Οπως φαινόταν τις τελευταίες ημέρες την ηγεσία του φορέα θα διεκδικήσουν δύο “μονομάχοι”, ο Γιώργος Γκούμας και ο Βαγγέλης Ξυγκώρος.

Επιχειρηματίες με σημαντική πορεία ο καθένας στον χώρο του, που ευελπιστούν να αναλάβουν τα ηνία του Επιμελητηρίου και να το οδηγήσουν στην επόμενη ημέρα. Ηδη οι δύο υποψήφιοι έχουν δώσει ένα πρώτο στίγμα των υποψηφιοτήτων τους δημοσιοποιώντας τις βασικές θέσεις τους, κάτι που αναμένεται να γίνει σε πιο έντονο βαθμό οδεύοντας προς τις κάλπες (7-10/12). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης έχουν και τα ονόματα που θα απαρτίζουν τα δύο ψηφοδέλτια, κάτι που συχνά μπορεί είτε να προσελκύσει, είτε να απωθήσει κάποιους από τους ψηφοφόρους, που δεν τείνουν ιδιαίτερα προς τον έναν ή τον άλλον επικεφαλής.

Αυτό που είναι όμως πιο σημαντικό για την επόμενη ημέρα είναι το κλίμα ενότητας ανάμεσα στα δύο “στρατόπεδα”. Οποιος κι αν είναι τελικά ο νικητής θα ήταν ευχής έργον να μην δούμε ξανά τις σκηνές εντάσεων και τους διαξιφισμούς, που μόνο προς όφελος του επιχειρηματικού κόσμου δεν μπορούν να είναι.

Και για να φθάσουμε σε κάτι τέτοιο, ας γίνει μία καλή αρχή από αυτόν τον μήνα της προεκλογικής περιόδου. Προφανώς και μπορεί να υπάρξουν διαφορετικές προσεγγίσεις ή ακόμα και σημεία τριβής για ορισμένα ζητήματα ή για το μοντέλο διοίκησης που θα επιλέξουν οι υποψήφιοι. Αλλά όλα αυτά μπορούν να γίνουν μέσα σε ένα πολιτισμένο πλαίσιο, που θα ανοίξει το δρόμο για την επόμενη ημέρα.

Τα παραπάνω δεν είναι απλώς ευχολόγια, καθώς τις τελευταίες ημέρες αποτελούν θέμα συζήτησης μεταξύ ατόμων, που έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές του Δεκεμβρίου και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να εμπλακούν σε μία... πολεμική διαδικασία.


NEWSLETTER