Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012 12:27

Βασίλης Μπακόπουλος

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)


Καρναβάλια...

Αντε και να δούμε τώρα πώς θα γίνουν τα «πατροπαράδοτα» καρναβάλια στους περισσότερους δήμους της χώρας, μετά τις αιματηρές περικοπές πιστώσεων που επιφυλάσσουν στους ΟΤΑ τα νέα μέτρα τα οποία επιβάλλουν στη χώρα μας οι Ευρωπαίοι και λοιποί φίλοι μας.
Χωρίς... γκλαμουριές και εισαγόμενες Βραζιλιάνες, πώς να καταλάβει καρναβάλι και Απόκριες ο Ελληνας;
Βέβαια, το καρναβάλι έχει αρχίσει στη χώρα μας εδώ και δύο χρόνια περίπου - για την ακρίβεια πριν από δύο χρόνια το καταλάβαμε εμείς, οι πολλοί, μιας και για τους πιο υποψιασμένους η διεξαγωγή του κάθε άλλο παρά μυστικό ήταν, καθώς οι... μασκαράδες έκαναν κανονική παρέλαση.
Πιθανότατα αυτές που έρχονται θα είναι οι πρώτες -από τις πολλές- θλιβερές Απόκριες που θα ζήσουμε ως Ελληνες στα επόμενα χρόνια. Πρώτη φορά που δεν θα χρειάζονται πλέον μάσκες - αυτές έπεσαν οριστικά, μιας και δεν πείθουν κανέναν, όσο φαρδιά κι αν γελούν, όσο προβληματισμένες κι αν φαίνονται.
Το χειρότερο είναι, όμως, ότι κάτω από τις μάσκες που έπεσαν αναδεικνύονται σε μάσκες τα πρόσωπα που τις φορούσαν για χρόνια ολόκληρα - ενίοτε ταυτιζόμενα με ό,τι αυτές εμφάνιζαν, σε σημείο που η έκφραση αυτή να αποτυπωθεί και στο κανονικό τους πρόσωπο.
Απεργεί -ξανά- η Ελλάδα σήμερα, αύριο, συγκεντρώνεται στις πλατείες μεθαύριο.
Κι από Δευτέρα πάλι δουλειά, γιατί πρέπει να βγει το νοίκι, η δόση στην τράπεζα, τα φάρμακα, ο λογαριασμός της ΔΕΗ - με ή χωρίς το χαράτσι. Εννοείται ότι όλα αυτά βέβαια δεν μπορούν να βγουν από έναν μισθό... ή θα βγουν με πολύ ζόρι.
Τέλος λοιπόν τα καρναβάλια. Για τους μασκαράδες, από την άλλη, ειλικρινά δεν ξέρω...


NEWSLETTER