Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012 12:23

Η απουσία της αστυνομίας προκαλεί ανασφάλεια

Γράφτηκε από την

Η αδυναμία της Αστυνομίας να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της γενικότερα  λόγω έλλειψης δύναμης, έχει συμβάλλει στη δημιουργία ενός κλίματος που έχει ξεπεράσει τα όρια της ανασφάλειας και περνάει στη φάση της αυτό-οργάνωσης των πολιτών. Και αυτό είναι που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, μαζί με όλα τα άλλα φαινόμενα που βρίσκουν πεδίο δράσης.

Το γεγονός πως η αστυνομική δύναμη ενισχύεται με κάποιο σημαντικό αριθμό αστυνομικών το επόμενο διάστημα, λόγω των έκτακτων μεταθέσεων, δε σημαίνει πως θα λυθεί και το πρόβλημα αν δεν ιεραρχηθούν οι ανάγκες και δε γίνει σωστή αξιοποίηση του συνόλου του προσωπικού. Και αυτό προσωρινά… γιατί πάλι δε περιμένει κανείς πως θα λυθεί το πρόβλημα αν δεν προχωρήσει η γενικότερη αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών, προκειμένου να λειτουργήσουν επιτέλους πολυδύναμα, επανδρωμένα και εξοπλισμένα αστυνομικά τμήματα και φυσικά λίγα σε αριθμό.

Το κλίμα ανασφάλειας πάντως που έχει διαμορφωθεί εντείνεται ακόμα και σε μικρογειτονιές, όπου οι πολίτες συζητούν έντονα πως… πρέπει να πάρουν τα όπλα. Αυτό έχει ως συνέπεια πέρα από το να παρουσιάζονται λες και είναι… σενάριο ταινίας τρόμου ορισμένα μικρά περιστατικά, να γίνονται συζητήσεις -ή και πράξεις- για οργάνωση πολιτοφυλακής σε κάθε γειτονιά.

Και σε όλα αυτά δεν υπάρχει ουσιαστικά αντίδραση από την Αστυνομία, αφού στην πράξη είναι τόσο περιορισμένο το αστυνομικό προσωπικό, που όχι μόνο εμφανής παρουσία κι άμεση επέμβαση δεν υπάρχει, ούτε… αστυνομικός της γειτονιάς για να κατευνάσει τα πνεύματα δεν κυκλοφορεί.

Αν λάβει δε κανείς υπόψη του τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό των ένστολων που συνταξιοδοτήθηκαν τελευταία -από την μέχρι πρότινος πιο… γερασμένη σε ηλικία προσωπικού Αστυνομική Διεύθυνση- θα αντιληφθεί και το μέγεθος του προβλήματος που δυστυχώς έχει συνέπειες στην ίδια την κοινωνία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ενα καλώδιο... Η "συκοφαντία του αίματος" »