Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 15:54

Αναμενόμενες εξαγγελίες Χρυσοχοΐδη, ζητούμενο η υλοποίησή τους

Γράφτηκε από τον

Αναμενόμενες εξαγγελίες Χρυσοχοΐδη, ζητούμενο η υλοποίησή τους

Αναμενόμενα ήταν όσα φαίνεται ότι διημείφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου στη σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τοπικούς βουλευτές, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τους δημάρχους της Μεσσηνίας.

Σε βαθμό μάλιστα, που θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν βγήκε κάποια ουσιώδης είδηση.

Είναι πολύ λογικό όταν οι εκπρόσωποι μίας περιοχής παρουσιάζουν την αυξημένη παραβατικότητα, ο αρμόδιος υπουργός να δεσμευτεί και για ενίσχυση σε προσωπικό και για αύξηση των περιπολιών. Στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Χρυσοχοΐδης φέρεται να δεσμεύτηκε για ενίσχυση της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Μεσσηνίας, αλλά και για αύξηση των περιπολιών.

Το ζητούμενο φυσικά δεν είναι ποια ήταν η δέσμευση, αλλά πώς αυτή θα υλοποιηθεί και πόσο χρονικό διάστημα θα απαιτηθεί μέχρι ο πολίτης να αντιληφθεί την πρόοδο, που θα φέρουν στην καθημερινή του ασφάλεια όλα αυτά.

Είναι σαφές ότι από τη μία μέρα στην άλλη δεν είναι εφικτό να υπάρξουν αλλαγές. Εχει όμως πολύ ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε από κοντά την υλοποίηση των παραπάνω δεσμεύσεων. Αλλωστε δεσμεύσεις σαν κι αυτές γίνονται στο γενικό πνεύμα αλλαγών, που προαναγγέλλονται κατά καιρούς και σε άλλες περιοχές.

Τώρα για το εάν “η Μεσσηνία αποτελεί πρότυπο... ασφάλειας”, όπως είπε ο υπουργός, μάλλον η δήλωσή του θα πρέπει να θεωρηθεί άστοχη, εκτός και εάν έγινε σε σύγκριση με άλλες περιοχές της χώρας, όπου πιθανόν τα πράγματα να είναι άγρια!

Η γενικότητα των πρόσφατων εξαγγελιών δεν προδικάζει φυσικά και την αποτυχία των νέων μέτρων. Μπορεί άλλωστε κάποιος να υποστηρίξει βάσιμα ότι δεν πρόκειται να μας πουν “χαρτί και καλαμάρι” όλο τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η αυξημένη παραβατικότητα όμως είναι γεγονός, και αυτό που οι πολίτες περιμένουν να δουν είναι τα εξαγγελθέντα να αποδίδουν σε ορατό χρόνο.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 14:31