Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2022 22:32

Ο Ταΰγετος να λάβει τη θέση που του αξίζει

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο Ταΰγετος να λάβει τη θέση που του αξίζει

Του Δημήτρη Πλεμμένου

Τις όμορφες πεζοπορικές διαδρομές του Ταϋγέτου θέλησαν να γνωρίσουν τις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου επισκέπτες από την Ελβετία. Όπως μάλιστα έκανε γνωστό μέσω Facebook ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λαδά Μιχάλης Αντωνόπουλος, οι πεζοπόροι ακολούθησαν τη διαδρομή Καρβέλι - Γεφύρι - Λαδά - Αγία Παρασκευή Αρτεμισίας. Μία από τις δεκάδες διαδρομές, που μπορούν να προσφέρουν μία πολύ όμορφη εμπειρία στους φυσιολάτρες.
Το παράδειγμα αυτό των Ελβετών παρουσιάζει μία ενδιαφέρουσα διάσταση για την τουριστική ανάπτυξη του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου. Ενός βουνού, που λόγω της κακής κατάστασης του οδικού δικτύου δεν έχει λάβει τη θέση που του αξίζει ανάμεσα στους χειμερινούς -και όχι μόνο- τουριστικούς προορισμούς της χώρας.
Αν μάλιστα οι όμορφες πεζοπορικές διαδρομές και τα τοπία συνδυαστούν με υποδομές ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, τότε το βουνό θα λάβει ξανά τη θέση του στις συχνές αποδράσεις των Μεσσηνίων και των Λακώνων. Αυτό μπορεί να είναι η αρχή ώστε τα επόμενα χρόνια να μπορέσει ο Ταΰγετος να προσελκύσει ακόμα περισσότερους επισκέπτες, κάτι που με τη σειρά του θα βοηθήσει στο να ζωντανέψουν και τα χωριά της περιοχής.
Για να φθάσουμε εκεί όμως απαιτούνται συγκεκριμένα βήματα και όχι γενικόλογες καταγραφές περί αειφόρου ανάπτυξης και άλλα τινά, που το μόνο που πετυχαίνουν είναι να ξοδεύουν χρήμα και χρόνο χωρίς ουσιώδη αποτελέσματα.

 


NEWSLETTER