Κυριακή, 02 Ιανουαρίου 2022 21:12

Ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για τα μεγάλα έργα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για τα μεγάλα έργα

 

 

 

Εφυγε το 2021, αλλά η Μεσσηνία περιμένει ακόμα τα σημαντικά έργα που θα συμβάλουν στην ανάπτυξή της και θα την θωρακίσουν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που λόγω της κλιματικής αλλαγής εκδηλώνονται ολοένα πιο συχνά και πιο έντονα.

Για του λόγου μου το αληθές θα θυμίσω ότι στην ομιλία του στο γεύμα για τον εορτασμό της Υπαπαντής, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, στις 2 Φεβρουαρίου 2020, ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας Θανάσης Βασιλόπουλος είχε παρουσιάσει τα 5 πιο σημαντικά έργα της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας. Είχε τονίσει χαρακτηριστικά: “Στη στόχευσή μας για το 2020 πρωτεύουσα θέση έχουν: 1. Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής. 2. Η προώθηση της αναβάθμισης του λιμανιού, για το οποίο «τρέχει» η διαδικασία του νέου μάστερ πλαν. 3. Η ενίσχυση των υποδομών και της λειτουργικότητας του Αεροδρομίου Καλαμάτας, που φέρει το όνομα του αειμνήστου ευεργέτη καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. 4. Η συνολική αναβάθμιση του οδικού δικτύου του Νομού Μεσσηνίας, με πρώτο το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, καθώς και η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού και ιδιαίτερα του τμήματος Καλό Νερό - Τσακώνα”.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά, ούτε ένα από αυτά τα έργα δεν έχει ξεκινήσει να υλοποιείται. Κάποια, μάλιστα, δεν έχουν καν δημοπρατηθεί ή δρομολογηθεί και κανείς δεν μπορεί να πει πότε θα πάρουν το δρόμο της υλοποίησης. Υπάρχει κάποια θετική εξέλιξη, κάτι κινείται για το Αεροδρόμιο, τον οδικό άξονα Καλαμάτα - Μεθώνη και το μάστερ πλαν, αλλά δεν είναι αυτό που περίμενε ο κόσμος της Μεσσηνίας και που έχει ανάγκη ο τόπος.

Γι’ αυτό το 2022 είναι κρίσιμη χρονιά. Δεν πάει άλλο. Η Μεσσηνία δεν μπορεί να περιμένει νέες προεκλογικές υποσχέσεις που δεν θα τηρηθούν ή που θα δρομολογούνται με ρυθμό χελώνας.

Τα έργα αυτά είναι μείζονος σημασίας και πρώτης προτεραιότητας. Δεν προσφέρονται για επικοινωνιακά - αντιπολιτευτικά παιχνίδια. Απαιτούν ενότητα και παμμεσσηνιακό μέτωπο, συστράτευση όλων, για να αποκτήσουν επιτέλους το 2022 ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα δρομολόγησης και υλοποίησης.


NEWSLETTER