Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013 16:27

Δεν... επιτρέπεται να περάσουν από ΚΤΕΟ τα περιπολικά

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα της Αστυνομίας δεν περνούν ΚΤΕΟ καθώς δεν το επιβάλλει η νομοθεσία. Και δε φτάνει αυτό, δεν υπάρχει ούτε καν η δυνατότητα τα υπηρεσιακά να περάσουν ΚΤΕΟ με πρωτοβουλία των αστυνομικών! Αραγε, η ζωή των αστυνομικών μετράει λιγότερο απ' ότι η ζωή των άλλων συνανθρώπων μας; Και μην ξεχνάμε πως οι αστυνομικοί βεβαιώνουν παραβάσεις στους πολίτες που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ το δικό τους όχημα... 


Οι αστυνομικοί κυνηγούν το έγκλημα μέρα νύχτα, σε αντίξοες συνθήκες, με περιπολικά που δεν πληρούν τα στοιχειώδη για την ασφάλεια των ένστολων που τα χρησιμοποιούν και των πολιτών που θα βρεθούν στο διάβα τους. Την ίδια ώρα η οικονομική κατάσταση της χώρας μας δεν επιτρέπει τον τεχνικό έλεγχο των υπηρεσιακών οχημάτων σε ιδιωτικά συνεργεία με... τακτικά σέρβις κ.λπ. - καθώς όπως έχει αποδειχθεί, ακόμα και για την αλλαγή ελαστικών σε υπηρεσιακά οχήματα των Σωμάτων Ασφαλείας επιστρατεύονται... χορηγοί. 

Προφανώς το ότι δεν περνούν ΚΤΕΟ τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα δεν έχει να κάνει με την εξοικονόμηση πόρων, αφού στη χώρα μας δε λειτουργούν μόνο ιδιωτικά ΚΤΕΟ, αλλά και δημόσια, στα οποία ενδεχομένως το Ελληνικό Δημόσιο θα μπορούσε να πραγματοποιεί ανέξοδα τον τεχνικό έλεγχο αυτών των οχημάτων. 

Αντ' αυτού... επιτρέπεται η κυκλοφορία συμβατικών υπηρεσιακών και περιπολικών με 300.000 και 500.000 χλμ., χωρίς κατάλληλα ελαστικά, με προβλήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πολύ σοβαρά ατυχήματα, ακόμα και χωρίς ευθύνη των οδηγών.

 

Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ζητεί υποχρεωτικό έλεγχο ΚΤΕΟ για τα υπηρεσιακά οχήματα, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που τίθεται το ζήτημα και πιθανότατα δεν θα είναι κι η τελευταία...