Παρασκευή, 29 Απριλίου 2022 21:11

Χωρίς συγκεκριμένα μέτρα η πόλη δεν γίνεται φιλική

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ενέκρινε τη μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για τις αστικές αναπλάσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης. Αναπλάσεις που προβλέπουν επεκτάσεις πεζοδρομίων, στένεμα των δρόμων και απώλειες 112 θέσεων στάθμευσης.

Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου παρέλαβε τη β’ φάση του ΣΒΑΚ (Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) που στόχο έχει μια φιλική και ανθεκτική πόλη. Το ΣΒΑΚ επιδιώκει την απομάκρυνση του αυτοκινήτου από το κέντρο της Καλαμάτας, την προώθηση της κίνησης των πεζών και την ενίσχυση της κυκλοφορίας των ποδηλάτων και της μετακίνησης με μέσα μαζικής μεταφοράς.

Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με τους στόχους του ΣΒΑΚ και τις παρεμβάσεις των αστικών αναπλάσεων. Ομως σχεδιάζονται με προχειρότητα και με άγνοια της πραγματικότητας και των δεδομένων της πόλης. Αδιαφορούν ή υποβαθμίζουν το κορυφαίο ζήτημα της στάθμευσης. Ζήτημα που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης, καθώς έχει αγνοηθεί στα έργα αναπλάσεων που υλοποιούνται ή έχουν υλοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Να βγει, να απομακρυνθεί το αυτοκίνητο από το κέντρο, για να βελτιωθεί η εικόνα και να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής. Ομως τα αυτοκίνητα των μόνιμων κατοίκων και των επισκεπτών πού θα πάνε; Στο κέντρο της πόλης ζει κόσμος. Πού θα βάλουν τα αυτοκίνητά τους; Στην Καλαμάτα μπαίνει καθημερινά κόσμος από όλη τη Μεσσηνία, που έρχεται για δουλειές. Πού θα παρκάρουν και πώς θα προσεγγίσουν το κέντρο;

Ενα οργανωμένο σχέδιο που στοχεύει στην απομάκρυνση του αυτοκινήτου από το κέντρο της πόλης, οφείλει να ορίσει χώρους πάρκινγκ περιμετρικά της και να προσδιορίσει με ποιον τρόπο οι επιβάτες θα φθάνουν στο κέντρο. Χωρίς οργανωμένο σχέδιο πώς θα απομακρυνθεί το αυτοκίνητο από το κέντρο; Χωρίς αστική συγκοινωνία με τακτικά δρομολόγια πώς θα φθάσει ο κάτοικος της Αγίας Τριάδας και των Γιαννιτσανίκων ή ο επισκέπτης από την Πύλο και την Κυπαρισσία στο κέντρο της Καλαμάτας;

Καλά τα λόγια και οι στοχεύσεις, αλλά χωρίς συγκεκριμένα μέτρα, χωρίς οργανωμένους χώρους πάρκινγκ και αναβαθμισμένα μέσα μαζικής μεταφοράς, η προοπτική της πόλης δεν είναι ευοίωνη.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Απριλίου 2022 20:26