Τετάρτη, 04 Μαϊος 2022 20:40

Τα δίκτυα του Φιλιατρινού έχουν αργήσει

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τα δίκτυα του Φιλιατρινού έχουν αργήσει

Ο δρόμος Καλό Νερό - Τσακώνα για τον οποίο υπάρχει κινητικότητα σε όλη τη Μεσσηνία το τελευταίο διάστημα, δεν είναι το μόνο σημαντικό έργο της Τριφυλίας που καρκινοβατεί.

Είναι και τα δίκτυα στο Φιλιατρινό φράγμα, το οποίο έχει ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια, αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει και να αξιοποιηθεί.

Το έργο έπρεπε να έχει δημοπρατηθεί και να έχει υλοποιηθεί μαζί με το φράγμα. Εδώ και καιρό το φράγμα είναι γεμάτο, υπερχειλίζει και το νερό χάνεται. Πριν από πολλούς μήνες είχε σημειωθεί ότι εκκρεμούσαν οι απαλλοτριώσεις που έπρεπε να επιταχυνθούν. Μάλιστα, είχε δοθεί και κυβερνητική διαβεβαίωση ότι το έργο των δικτύων θα συμβασιοποιηθεί τους πρώτους μήνες του 2022. Οι πρώτοι μήνες πέρασαν, αλλά δεν υπάρχει εξέλιξη.

Θα ρωτήσω για μια ακόμα φορά: Υπάρχει αρμόδια υπηρεσία που ασχολείται με το έργο και την επιτάχυνση των απαλλοτριώσεων, για να δημοπρατηθούν και να γίνουν τα δίκτυα; Η καινοτόμα αγροτικά Τριφυλία δεν θέλει μόνο επαίνους, θέλει πραγματική στήριξη για να συνεχίσει να προοδεύει και να αναπτύσσεται. Τα μεγάλα και παχιά λόγια δεν ωφελούν. Ο κόσμος δεν ξεχνάει τις υποσχέσεις που δεν τηρούνται.

Στο έργο των δικτύων του Φιλιατρινού αναφέρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου στην Τρίπολη τον Φεβρουάριο του 2018. Λίγο πριν τις εκλογές του 2019 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την ένταξή του στο ΕΣΠΑ.

Πέρα από την ολοκλήρωση των μελετών εκκρεμούσαν οι απαλλοτριώσεις. Κοντά 3 χρόνια μετά πού βρίσκονται; Δεν έχουν προχωρήσει;

Πέρυσι τον Ιούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Τριφυλία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της “Ε”, “το Φιλιατρινό φράγμα στη Χριστιανούπολη ήταν ο επόμενος σταθμός της περιοδείας του πρωθυπουργού στη Μεσσηνία. Εκεί ενημερώθηκε για τα έργα που απαιτούνται από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αρμόδιο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική Γιάννη Οικονόμου”. Νωρίτερα, σε θερμοκήπια στον Λαγκούβαρδο ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι “η κυβέρνηση αναγνωρίζει τον πρωτογενή τομέα ως βασικό πυλώνα της εθνικής ανάπτυξης και διαπραγματεύεται αποτελεσματικά για τα συμφέροντα των αγροτών”.

Πέρα από τα χρήματα της νέας ΚΑΠ οφείλει να τρέξει τις αγροτικές υποδομές. Τα δίκτυα του Φιλιατρινού έχουν αργήσει.


NEWSLETTER