Παρασκευή, 06 Μαϊος 2022 20:33

Απόφαση σήμερα για το βόρειο διαπλατυσμένο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Ετοιμάστηκε από τη Μεγάλη Τετάρτη το αναπλασμένο διαπλατυσμένο βόρειο πεζοδρόμιο στην οδό Ναυαρίνου, στο μικρό τμήμα της ανάπλασης, αλλά ακόμα δεν έχει αποφασιστεί πώς θα αξιοποιηθεί. Πού και πώς, σε πόσο χώρο θα απλωθούν τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής και πόσος ελεύθερος δημόσιος χώρος θα μείνει για τους πεζούς.

Ετσι φθάσαμε την εβδομάδα μετά το Πάσχα, που η Καλαμάτα έχει ακόμα κίνηση και ο κάθε επαγγελματίας άπλωσε τα τραπεζοκαθίσματα όπως τον βόλευαν. Αποτέλεσμα είναι ο ένας να τα έχει βάλει δίπλα στο δρόμο, ο άλλος να τα έχει βολέψει κοντά στο κατάστημά του και ο τρίτος να έχει καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος του πεζοδρομίου και να έχει οριοθετήσει και το χώρο μπροστά από το μαγαζί του με ζαρντινιέρες. Μιλάμε για εικόνα που δεν κολακεύει κανέναν και πολύ περισσότερο μία από τις πιο ελκυστικές περιοχές της πόλης.

Οπως μάθαμε, πήγε και η Δημοτική Αστυνομία για να προλάβει τα χειρότερα -με πολιτική εντολή- κι ενημέρωσε τους επαγγελματίες πως απαγορεύεται να απλώσουν τραπεζοκαθίσματα μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο. Φαντάζομαι ότι η ολοκλήρωση δεν αφορά όλο το έργο, καθώς η διαμόρφωση του δρόμου με κυβόλιθους και μάλιστα σε ενιαίο επίπεδο με τα πεζοδρόμια θα υλοποιηθεί από τα τέλη Σεπτεμβρίου και μετά λόγω της καλοκαιρινής - τουριστικής περιόδου και της ανάγκης να μην προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία της παραλιακής ζώνης.

Ο δήμος με ευθύνη της δημοτικής αρχής πιάστηκε αδιάβαστος. Οφείλει αμέσως, χωρίς άλλες καθυστερήσεις και ολιγωρίες, να εξετάσει και να αποφασίσει τη λειτουργία του βόρειου διαπλατυσμένου πεζοδρομίου, που είναι καθοριστικό για τα καταστήματα και πάνω από όλα για τη λειτουργία, την εικόνα της παραλιακής ζώνης και τη χρήση του δημόσιου κοινόχρηστου χώρου από τους πεζούς.

Σήμερα, αιρετοί και υπηρεσιακοί οφείλουν να ασχοληθούν, να βρουν την καλύτερη για την πόλη λύση και να την εισηγηθούν στα αρμόδια συλλογικά όργανα του δήμου που θα αποφασίσουν. Κάθε καθυστέρηση προκαλεί ζημιά. Να υπενθυμίσουμε ότι από τον αναπλασμένο αυτό χώρο έχουν αποκλειστεί οι τυφλοί, καθώς δεν υπάρχει η ειδική γι’ αυτούς όδευση.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαϊος 2022 20:30