Τετάρτη, 11 Μαϊος 2022 14:05

Επιτέλους κοινό μέτωπο για το Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Επιτέλους κοινό μέτωπο για το Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα

Και όταν μιλάμε για ολοκλήρωση, αναφερόμαστε και στο τμήμα Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα, η τύχη του οποίου παραμένει στα αζήτητα.

Θα πει κάποιος "ε, και που οι εμπορικοί σύλλογοι τα είπαν μεταξύ τους και συμφώνησαν ότι χρειάζεται ο δρόμος και ότι θα κάνουν προσεχώς συγκεκριμένες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση, τι έγινε;".

Κι όμως το γεγονός ότι έστω και τώρα υπάρχει από την Τριφυλία φωνή που επιχειρεί να συντονίσει ενέργειες για την προώθηση του εν λόγω οδικού τμήματος, κρίνεται σημαντικό. Αλλωστε έχουν περάσει αρκετά χρόνια και η μοναδική αντίδραση για το θέμα από την Τριφυλία ήταν η προ κάποιων εβδομάδων γενικόλογη ομοθυμία στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, που ακόμα περιμένουμε να δούμε την περαιτέρω έκφρασή της.

Θα ήταν ευχής έργον να συνταχθούν σε αυτό το μέτωπο και οι Εμπορικοί Σύλλογοι Γαργαλιάνων και Φιλιατρών. Και από την άλλη πρέπει και οι 5 δημοτικές αρχές των περιοχών από την Τσακώνα έως τον Πύργο, από τις οποίες (θα) διέρχεται ο δρόμος, να συγκροτήσουν και δικό τους αυτοδιοικητικό μέτωπο προς αυτή την προσπάθεια προτάσσοντας μεταξύ άλλων και το επιχείρημα του αναπόσπαστου μέρους της Αδριατικής Οδού, η οποία ξεκινά από την Τεργέστη και καταλήγει στην Καλαμάτα.

Δεν θα πρέπει όμως να μείνουν έξω από αυτή την υπόθεση και οι βουλευτές, ειδικά οι κυβερνητικοί, οι οποίοι πρέπει να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους απέναντι στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ σημαντικό είναι να αποσαφηνιστεί αν όντως ο συζητούμενος “μεταλιγνιτικός” άξονας Μεγαλόπολη - Ολυμπία λειτουργεί ξεκάθαρα ανταγωνιστικά στην προοπτική συμπλήρωσης του “παζλ” της Ολυμπίας Οδού.


NEWSLETTER