Παρασκευή, 13 Μαϊος 2022 20:37

Η παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας απαιτεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας απαιτεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Ομορφη είναι η εικόνα της Ναυαρίνου, του πιο σημαντικού δρόμου της Καλαμάτας στην παραλία της, που σφύζει από ζωή το καλοκαίρι. Ο δήμος έχει φροντίσει για την καθαριότητα και την ομορφιά της παραλιακής ζώνης στο πιο ελκυστικό σημείο της. Λεπτομέρειες, όσον αφορά την εικόνα της, απομένουν για το φετινό καλοκαίρι.

Ομως αυτά δεν φθάνουν. Αρχικά υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες, υποσχέσεις από πέρυσι που δεν  έχουν γίνει πράξη. Οι υφιστάμενοι χώροι στάθμευσης, απέναντι από το κλειστό στην Εθνικού Σταδίου και στη Ναυαρίνου κοντά στην Καρακούση, δεν έχουν βελτιωθεί. Ο μεγάλος χώρος πάρκινγκ πίσω από τη Σανταρόζα, στο ύψος της Λεωνίδου, δεν έχει αναδειχθεί. Οι νέοι χώροι στάθμευσης πίσω από την εκκλησία της Ανάστασης, που είχαν αναγγελθεί από πέρυσι, δεν έχουν ετοιμαστεί και μάλλον πάνε για το επόμενο καλοκαίρι.

Φέτος υπάρχει και η νέα πραγματικότητα με την ανάπλαση και τη μονοδρόμηση στο τμήμα της Ναυαρίνου, μεταξύ Φαρών και Ακρίτα, που θα λειτουργήσει χωρίς να έχει τελειώσει. Θα είναι πρόβα τζενεράλε για τα αμέσως επόμενα καλοκαίρια, καθώς δεν επιτρέπεται πλέον η στάθμευση ούτε για τα δίκυκλα. Και το πάρκινγκ του καλοκαιριού στον χερσαίο χώρο του λιμανιού, στο τέρμα της Φαρών, θα δοκιμάσει τις αντοχές του.

Αρνητικό γεγονός αποτελεί και η μη διάνοιξη των δρόμων που έχουν προγραμματιστεί στην Ανατολική Παραλία, των καθέτων στη Ναυαρίνου. Το δάνειο των 4 εκ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που θα πληρώσει τις απαλλοτριώσεις και θα υλοποιήσει τις διανοίξεις, παραμένει στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του δήμου.

Με τη γραφειοκρατία στις διαδικασίες και με το υποβαθμισμένο ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής είναι πιθανό οι διανοίξεις να μην υλοποιηθούν ούτε το επόμενο καλοκαίρι.

Η προοπτική και η ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης απαιτεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πρέπει να είναι στην πρώτη προτεραιότητα των στόχων. Γιατί πέρα από όλα αυτά τα αυτονόητα, πρέπει να σχεδιαστεί οργανωμένα η παραλιακή ζώνη για τα επόμενα 50 χρόνια, ώστε η Καλαμάτα να γίνει ξεχωριστός τουριστικός προορισμός.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Μαϊος 2022 20:53

NEWSLETTER