Τετάρτη, 18 Μαϊος 2022 20:50

Κομματικά μέλη με λόγο και ρόλο στα τοπικά ζητήματα

Γράφτηκε από τον

Κομματικά μέλη με λόγο και ρόλο στα τοπικά ζητήματα

Πανηγυρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για τη μεγάλη συμμετοχή νέων μελών στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής, για την επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του κόμματος.

Τα άλλα κόμματα εξουσίας, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ τον χλευάζουν και τον επικρίνουν τονίζοντας ότι ακόμα κι έτσι, με μεγάλη συμμετοχή, δεν έφθασε τα δικά τους μέλη.

Τα πανηγύρια και οι χλευασμοί έχουν να κάνουν κυρίως με το επικοινωνιακό κομμάτι, τις εντυπώσεις και την κομματική αντιπαλότητα και δεν προκαλούν έκπληξη. Το ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, όπως και για κάθε κόμμα, είναι τα μέλη που γράφτηκαν, αλλά και τα παλιά, να έχουν λόγο και ρόλο στα εσωκομματικά δρώμενα που αφορούν την κοινωνία. Να μην είναι μόνο για να ψηφίζουν για τον πρόεδρο, τους συνέδρους και τα μέλη της Νομαρχιακής και της Κεντρικής Επιτροπής. Το σημαντικό είναι να έχουν καθοριστική άποψη για τα ζητήματα του τόπου τους.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ προέχει να δυναμώσει στην αυτοδιοίκηση, τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας. Να διεκδικήσει και να κατακτήσει περιφέρειες και σημαντικούς δήμους της χώρας. Κι εδώ είναι σημαντικός ο ρόλος των οργανώσεων και των μελών που γνωρίζουν τις τοπικές κοινωνίες. Οργανώσεις και μέλη είναι που θα προτείνουν την επιλογή υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων, με αναγνωρισιμότητα στην κοινωνία. Οργανώσεις και μέλη θα εκφράσουν την άποψή τους για τη δημιουργία συμμαχικών - ενωτικών συνδυασμών, ανοιχτών σε συνεργασίες που θα προτείνουν κάτι διαφορετικό και θα διεκδικήσουν δήμους. Θα διατυπώσουν άποψη για σημαντικά ζητήματα του τόπου τους, όπως για παράδειγμα το μάστερ πλαν του λιμανιού της Καλαμάτας και η ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης. Οπως είναι τα μεγάλα έργα υποδομής σαν τον δρόμο Καλό Νερό - Τσακώνα και τα δίκτυα στο Φιλιατρινό φράγμα.

Οργανώσεις και μέλη οφείλουν να διεκδικήσουν λόγο και ρόλο, περισσότερο όταν το κόμμα τους είναι στην κυβέρνηση, για να θυμίζουν τις προεκλογικές υποσχέσεις που ξεχάστηκαν. Τότε ανταποκρίνονται στην αποστολή τους και προσφέρουν στον τόπο τους.