Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023 19:32

Τα έργα που έπρεπε να είχαν γίνει χθες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Εχουμε, ακόμα, ζήτημα με τις βασικές υποδομές στη Μεσσηνία. Εξακολουθούν να λείπουν και αυτό το ζούμε εμείς, αλλά το καταλαβαίνουν και οι επισκέπτες που φθάνουν από χώρες της Ευρώπης στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας και μετακινούνται στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του τόπου. Το επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής σε μήνυμά του, με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου και την πρώτη απευθείας πτήση με 110 επιβάτες από Μόναχο.

“Είναι σαφές ότι τόσο η επέκταση και βελτίωση του οδικού δικτύου Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη όσο, κυρίως, και η λειτουργική αναβάθμιση του Αεροδρομίου θα συνεισφέρουν στην απελευθέρωση της ζήτησης από όλες τις τουριστικές αγορές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, το οποίο παραμένει συγκρατημένο λόγω ακριβώς των εγγενών προβλημάτων προσβασιμότητας και διακίνησης”, επισημαίνει ο κ. Καραλής.

Αλήθεια, εδώ και πόσα χρόνια επισημαίνει το ίδιο ο κ. Καραλής, ο οποίος και ως ξενοδόχος στην Πύλο δοκιμάζεται σκληρά από τα εγγενή προβλήματα προσβασιμότητας και διακίνησης.

Γι’ αυτά τα δύο έργα δεν υπάρχουν διαφορές και αντιπαραθέσεις σε επίπεδο νομού. Αντίθετα, κομματικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς συμφωνούν -αν κάποιοι δεν θυμούνται την παραλιακή χάραξη του Καλαμάτα - Ριζόμυλος- πως είναι έργα πρώτης προτεραιότητας, καθοριστικά για την ανάπτυξη του τόπου μας. Γι’ αυτό και είναι ανεξήγητη και ανεπίτρεπτη η οποιαδήποτε καθυστέρηση και ολιγωρία για τη δρομολόγηση και την υλοποίησή τους. Χθες έπρεπε να είχαν γίνει. Και με όρους ανταποδοτικότητας, κόστους - οφέλους, οικονομικής λειτουργίας με ιδιωτικά κριτήρια, δεν υπάρχει αμφισβήτηση ότι το οποιοδήποτε κόστος θα αποσβεστεί σε χρόνο ρεκόρ από την ανάπτυξη που θα προκύψει, σε συνδυασμό και με τις μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις που ολοκληρώνονται ή που προγραμματίζονται για τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Το ενοχλητικό είναι ότι και ο οδικός άξονας και το Διεθνές Αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας δεν έχουν καν ξεκινήσει και θα ακουστούν σε μια ακόμα προεκλογική περίοδο, με πανηγυρικό τόνο. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και συγγνώμης, καθώς έπρεπε να είχαν γίνει χθες.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023 20:17