Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2011 12:30

Συναίνεση στην πράξη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στα λόγια και τις διαπιστώσεις πάμε καλά και πάλι. Στην πράξη όμως είναι τα δύσκολα. Και τώρα τα πράγματα είναι κρίσιμα, καθώς το 2011 θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά. Αν δεν κάνουμε πράξεις, αν δεν ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και δεν αλλάξουμε μυαλά και νοοτροπία, θα βουλιάξουμε όλοι μαζί.
Σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο οι άρχοντες μιλούν τελευταία για ενότητα και συνεργασία, για συναίνεση και σύμπνοια, για νέα συλλογικότητα, ώστε να πετύχουν οι νέοι θεσμοί, να ξεπεραστεί η κρίση και ο τόπος μας να σταθεί στα πόδια του.
Ηχησε ελπιδοφόρα το μήνυμα για «ενότητα, σύνεση, μακριά από μικροπολιτικές και κομματισμούς». Τέτοια μηνύματα είχαν ακουστεί και στο παρελθόν, αλλά έμειναν στα λόγια. Σήμερα όμως έχουμε φτάσει στον πάτο και δεν πάει άλλο. Αν μείνουμε στα λόγια και δεν πάρουμε το ρίσκο, δεν χτυπήσουμε αρρωστημένες καταστάσεις του παρελθόντος, θα δώσουμε τη χαριστική βολή στον τόπο μας.
Τώρα δεν επιτρέπονται παιχνίδια. Οταν λέμε συναίνεση, θα πρέπει να την εννοούμε. Οχι όπως προχθές στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου που έμειναν στα λόγια. Κι ενώ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δ. Δράκος συμφώνησε στη συναίνεση και τη διαφάνεια, στις ψηφοφορίες της Οικονομικής Επιτροπής έδωσε "λειψή" συναίνεση, με εκπτώσεις. Τους συμβούλους της πλειοψηφίας τούς ψήφισαν μόνο 5 - 6 από την παράταξή του, και οι περισσότεροι έριξαν λευκό. Λες και ήθελαν να στείλουν μήνυμα... Λες και ήταν τόσο σοβαρό το ζήτημα. Αν σ’ αυτό το απλό πράγμα κυριαρχεί η σκοπιμότητα, τι θα γίνει στα δύσκολα και τα σημαντικά;
Για να πετύχει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση θέλει στήριξη, πραγματική συναίνεση, σύνεση. Με κριτική και έλεγχο, όχι με μικροπαραταξιακά παιχνίδια. Αν αποτύχει η νέα δομή της Περιφέρειας, θα αποτύχει η Πελοπόννησος - και οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι πολίτες της. Δε θα χάσει ο Τατούλης, η παράταξή του ή ο "Καλλικράτης". Η Πελοπόννησος και όλοι εμείς θα χάσουμε και θα δυστυχήσουμε.

 

Γιάννης Σινάπης

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011 21:51

NEWSLETTER