Παρασκευή, 05 Απριλίου 2024 20:51

Πόσα χρόνια ακόμα θα χρειαστούν για το διαδημοτικό κυνοκομείο;

Γράφτηκε από τον

Πόσα χρόνια ακόμα θα χρειαστούν για το διαδημοτικό κυνοκομείο;

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Είναι... φοβερά αυτά που ακούγονται τελευταία στα Δημοτικά Συμβούλια Καλαμάτας και Μεσσήνης για το πολύπαθο θέμα του διαδημοτικού κυνοκομείου, που ήταν να υλοποιηθεί από το 2020 σε χώρο του Δήμου Μεσσήνης, αλλά ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει τις αναγκαίες αδειοδοτήσεις και την άδεια ίδρυσης.

Σε προηγούμενες συνεδριάσεις του Δ.Σ. Καλαμάτας αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, παλιοί και νέοι, ενημέρωσαν τις μειοψηφίες που ρωτούσαν και το Σώμα, επιρρίπτοντας ευθύνες στον δήμαρχο Μεσσήνης και προκαλώντας και την αντίδραση του δημάρχου, που ζήτησε να εξεταστεί ώστε ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας να κινηθεί μόνος του. Αντέδρασε ο δήμαρχος Μεσσήνης και απαντώντας στις δικές του μειοψηφίες κατηγόρησε τους αντιδημάρχους της Καλαμάτας ότι παραπληροφορούν τον δήμαρχό τους.

Τρίτο γύρο της στείρας αντιπαράθεσης είχαμε την Τετάρτη στο Δ.Σ. Καλαμάτας, όμως για ένα θέμα σοβαρό που σέρνεται εδώ και 4 χρόνια δεν ακούστηκε μια συγγνώμη, δεν κατατέθηκε ίχνος αυτοκριτικής. Αντίθετα, οι δημοσιογράφοι ακούσαμε νέες δικαιολογίες για δαιδαλώδη και γραφειοκρατική διαδικασία και για δικαιολογητικά που έχουν κατατεθεί όλα, εκτός από ένα, μετά από 4 χρόνια! Και μέσα στον μήνα θα λήξει και αυτό -μεγάλο κατόρθωμα!- για να γίνει το αίτημα στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής, να δοθεί επιτέλους η άδεια ίδρυσης και να δημοπρατηθεί το έργο. Όλα αυτά ακούγονται ως εξοργιστικά και προκλητικά, γιατί τέτοιες υποσχέσεις είχαν δοθεί και πριν από πολλούς μήνες στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα και δεν τηρήθηκαν.

Οι πολίτες που παρακολουθούν την υπόθεση του διαδημοτικού κυνοκομείου Καλαμάτας και Μεσσήνης καταλαβαίνουν ότι υπάρχει κοροϊδία και υποτίμηση της νοημοσύνης τους με όλα αυτά που ακούνε. Δεν τους νοιάζει αν παρεξηγούνται μεταξύ τους οι αυτοδιοικητικοί των δύο δήμων και ο ένας στενοχωρεί τον άλλο, αλλά αντιδρούν γιατί βλέπουν ότι αντί να ζητηθεί συγγνώμη και να γίνει αυτοκριτική, συνεχίζεται το δούλεμα και η κοροϊδία για ένα σημαντικό θέμα.

Πόσα χρόνια ακόμα θα χρειαστούν για να γίνει πράξη το διαδημοτικό κυνοκομείο;

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Απριλίου 2024 20:53