Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2024 20:45

Τα ίδια αποτελέσματα με τις δίαιτες της Δευτέρας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τα ίδια αποτελέσματα με τις δίαιτες της Δευτέρας

 

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Όλες οι «καλές» δίαιτες ξεκινούν από… Δευτέρα και ειδικά μετά το Πάσχα, για να βγουν τα… κορμιά στην παραλία. Η Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας μας ενημέρωσε ότι «από τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας θα προβεί σε αυστηρούς ελέγχους και βεβαίωση αντίστοιχων παραβάσεων για: α) κίνηση οχημάτων σε πεζόδρομους, β) ωράριο τροφοδοσίας καταστημάτων, γ) παράνομες σταθμεύσεις σε πεζόδρομους - πεζοδρόμια - ποδηλατόδρομους - σε στάσεις μέσων μαζικής μεταφοράς και λοιπές παράνομες σταθμεύσεις”.

Το πιθανότερο είναι οι έλεγχοι από Δευτέρα να έχουν τα ίδια αποτελέσματα με τις περιβόητες δίαιτες. Η δημοτική αρχή Καλαμάτας κατανόησε ότι δεν πάει άλλο και πρέπει να παρέμβει στον δημόσιο χώρο, έστω με μια απειλητική ανακοίνωση! Εδώ και πάρα πολλούς μήνες στην Καλαμάτα ο καθένας κάνει κυριολεκτικά ό,τι τον βολεύει. Η κατάσταση ποτέ δεν ήταν καλή, αλλά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ξεφύγει κάθε έλεγχος. Τα στραβά μάτια λόγω εκλογών προφανώς έχουν παίξει τον ρόλο τους και τώρα με… ντου και προειδοποιητικές ανακοινώσεις γίνεται προσπάθεια να συμμαζευτούν τα ασυμμάζευτα. Είναι φανερό πως αν δεν υπάρξει διαφορετική φιλοσοφία για τη διευθέτηση και την προστασία του δημόσιου χώρου από αυτούς που θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους κατά πώς βολεύονται, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. 

Η κατάσταση κάποιες ώρες αιχμής στην Καλαμάτα είναι απελπιστικά επικίνδυνη. Η ανάποδη κίνηση στους μονόδρομους, η κυκλοφορία οχημάτων στους πεζόδρομους, το παρκάρισμα στις γωνίες και πάνω στα πεζοδρόμια, η κατάληψη χώρων σε πλατείες και πεζοδρόμια από καταστήματα με ό,τι μπορεί να φανταστεί ο καθένας, συγκροτούν μια εικόνα ανατολίτικου μπάχαλου. Το να περιοριστούν, για παράδειγμα, τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα στην οδό Αθηνών, που είναι καθημερινά στα ίδια σημεία και δυσχεραίνουν την κίνηση, δεν είναι κάτι δύσκολο, χρειάζεται απλώς να θέλεις. Το ίδιο συμβαίνει και με δεκάδες άλλες περιπτώσεις που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όλων των υπολοίπων στην πόλη, για να κάνουν κάποιοι «έξυπνοι» με ευκολία τη δουλειά τους. Το ερώτημα είναι αν η δημοτική αρχή θέλει να οργανώσει τον δημόσιο χώρο με βάση το συμφέρον όλων. Η δημοτική αρχή δεν είναι καινούργια και μέχρι τώρα έχει δώσει το λάθος μήνυμα, θεωρούμε ότι  δύσκολα θα αλλάξει τακτική. Αν θέλει πάντως να εφαρμόσει από αυτή τη Δευτέρα ή κάποια επόμενη ένα σχέδιο συμμαζέματος του δημόσιου χώρου θα έχουμε πολύ σύντομα ορατά αποτελέσματα. Καλύτερα από πολλές δίαιτες της Δευτέρας!

 

panagopg@gmail.com

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2024 21:07

NEWSLETTER