Τρίτη, 12 Απριλίου 2011 15:03

Το χάλι της Ναυαρίνου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οπως όλα δείχνουν τα εύκολα είναι οι… δηλώσεις. Τα δύσκολα όμως είναι οι πράξεις ακόμη και αν αυτές αφορούν απλά ζητήματα της καθημερινότητας στην πόλη. Η διαπίστωση αυτή ισχύει απολύτως για το Δήμο Καλαμάτας, ο οποίος εμφανίζεται διαχρονικά ανίκανος να διαχειριστεί κρίσιμης σημασίας ζητήματα, όπως είναι αυτό της παραλιακής ζώνης. Και δεν αναφερόμαστε μόνον στο θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων οι οποίες κάθε χρόνο μετατίθενται για τον επόμενο επειδή ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας κάνει παιχνίδι με ομάδες πίεσης. Και δεν βγάζει από το συρτάρι του ούτε την κυκλοφοριακή μελέτη που πλήρωσε για να του δώσει υποτίθεται απαντήσεις σχετικά με τι πρέπει να γίνει και ποια σενάρια είναι πιθανά.
Η αδιαφορία του δήμου δυστυχώς πάει πολύ μακρύτερα από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και είναι ορατή… για γυμνού οφθαλμού. Αφορμή για την διαπίστωση αυτή η εικόνα την οποία παρουσιάζει η παραλιακή ζώνη, όπως μεταφέρεται συχνά μέσα από διαμαρτυρίες των πολιτών. Οι οποίοι βλέπουν και επικρίνουν εκείνα για τα οποία οι δημοτικοί άρχοντες κλείνουν μάτια και αυτιά.
Η άνοιξη μπήκε για τα καλά, πλησιάζει το Πάσχα και όλοι ελπίζουν ότι φέτος για πολλούς λόγους θα έχουμε μαζική εξόρμηση επισκεπτών στην περιοχή. Οι οποίοι βεβαίως θα αντικρίσουν στην τουριστική ζώνη της Καλαμάτας μια εικόνα η οποία ελάχιστα απέχει από τον χαρακτηρισμό της ως άθλια. Το παράδειγμα φυσικά δίνει ο δήμος, που εκτός των άλλων, έχει εγκαταλείψει εδώ και πολύ καιρό ένα κομμάτι της ανάπλασης λίγο δυτικότερα από την εκκλησία της Ανάστασης. Διαμαρτύρονται οι περαστικοί αλλά στο δήμο έχουν άλλες προτεραιότητες, τις οποίες μάλιστα δεν μας έχουν… αποκαλύψει καθώς στην πόλη… δεν κουνιέται φύλλο.
Η εικόνα των εγκαταστάσεων σε ορισμένα καταστήματα είναι θλιβερή και το παραλιακό μέτωπο χρησιμοποιείται ακόμη και ως αποθήκη χρήσιμων και άχρηστων αντικειμένων. Χώροι των οποίων έχει εγκαταλειφθεί προ πολλού η "εκμετάλλευση" από τους ιδιώτες, μένουν ακόμη με τους… σκελετούς των παλιών εγκαταστάσεων τους οποίους ουδείς φρόντισε να απομακρύνει. Σύνεργα επαγγελματικού εξοπλισμού κάθε είδους βρίσκονται ξαπλωμένα στην παραλία. Η θάλασσα ξεβράζει κάθε τόσο αυτά που οι άνθρωποι στέλνουν σε αυτή, αλλά τα αντικείμενα… λιάζονται περιμένοντας την επόμενη θαλασσοταραχή για να παίξουν μαζί της. Ορισμένα σημεία έχουν μεταβληθεί σε… μπιτς πάρκινγκ χωρίς κανένας να ενδιαφέρεται για να μπει στοιχειώδης τάξη.
Και φυσικά αναμένεται το επόμενο διάστημα η νέα εξόρμηση… εξεδροποίησης της παραλίας με κατασκευές κατά το γούστο και τις επιδιώξεις του καθενός, με την δημοτική αρχή να κάνει το κορόιδο μέχρι να διαμορφωθεί η κατάσταση και να αρχίσει στη συνέχεια η διαμάχη για τη νομιμότητα ή μη των επεμβάσεων. Εκείνο το οποίο βεβαίως θα καταφέρει η δημοτική αρχή είναι κάποια στιγμή να πληρώσουν τη νύφη ακόμη και εκείνοι οι οποίοι αντιμετωπίζουν το περιβάλλον με έναν ορισμένο σεβασμό.
Εν κατακλείδι: Οποιος επισκέπτης περάσει από την παραλιακή ζώνη, είναι βέβαιο πως θα αναρωτηθεί αν… υπάρχει δημοτική αρχή στην πόλη.

belias@internet.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Χρειάζεται άλλος δρόμος Περιφερειακό και σκουπίδια »

NEWSLETTER