Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 13:13

Επιστροφή στη μίζερη βαλκανική καθημερινότητα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Δεξιοί και αριστεροί αντιμνημονιακοί πολιτικοί κατά τη διάρκεια της μεγάλης ύφεσης επιχείρησαν να πείσουν την ελληνική κοινωνία (και σε μεγάλο βαθμό την έπεισαν) ότι η Ελλάδα πριν τη χρεοκοπία του 2010 ήταν ένα κανονικό κράτος.

Τη θεωρία αυτή, χωρίς να το ομολογεί, την υιοθετεί εμμέσως πλην σαφώς και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάθε φορά που ένας υπουργός μιλάει για επιστροφή στην κανονικότητα.

Στην πραγματικότητα όμως η Ελλάδα ούτε ήταν κανονικό κράτος, ούτε φυσικά έγινε στους επτά μήνες της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη. Η Ελλάδα ήταν και παραμένει ένα τυπικό βαλκανικό κράτος, που κατάφερε να αναπτυχθεί περισσότερο από τις γειτονικές της χώρες με την οικονομική βοήθεια της Δύσης. Τα τελευταία χρόνια όμως η ψαλίδα που την χώριζε από τις πρώην χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού κλείνει, αφενός γιατί μεγεθύνονται οι γειτονικές οικονομίες και αφετέρου επειδή αδυνατεί να εκσυγχρονιστεί η ελληνική οικονομία.

Αφορμή για την παραπάνω μεγάλη εισαγωγή αποτελούν τα παρακμιακά κρούσματα, με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι πολίτες και τα οποία αγνοεί επιδεικτικά η κυβέρνηση. Ενδεικτικά αναφέρω μόνο ότι οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας έχουν διαλυθεί, ενώ στον ιδιωτικό τομέα οι τράπεζες και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ταλαιπωρούν καθημερινά χιλιάδες πολίτες προσφέροντάς τους υπηρεσίες Υποσαχάριας Αφρικής σε τιμές Σκανδιναβίας. Αν οι υπουργοί δεν έπλεαν σε πελάγη επικοινωνιακής ευτυχίας, δεν θα χρειαζόταν να δουν τίποτα περισσότερο παρά μόνο τις τεράστιες ουρές που σχηματίζονται στα ΑΤΜ των τραπεζών, για να αντιληφθούν ότι η Ελλάδα παραμένει μια βαλκανική χώρα, όπου κανένας δεν σέβεται τον πολίτη. Δυστυχώς όμως συνεχίζουν να μιλούν για επιστροφή στην κανονικότητα, ενώ η Ελλάδα επέστρεψε στη βαλκανική καθημερινότητα.

 Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 21:06