Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2024 12:55

Πληγή οι νέοι φόροι για τον τουρισμό στην Πελοπόννησο

Γράφτηκε από τον

Πληγή οι νέοι φόροι για τον τουρισμό στην Πελοπόννησο

Τον «κώδωνα του κινδύνου» κρούει η Γερμανική Ένωση Ταξιδιών (DRV) σε επιστολή της προς την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και την ελληνική κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για μείωση των τουριστικών ροών από τη Γερμανία προς την Ελλάδα, μετά την αιφνιδιαστική, όπως τη χαρακτηρίζει, ανακοίνωση νέων φόρων και τελών από την ελληνική κυβέρνηση.

Αυτό αναφέρει η ιστοσελίδα money-tourism.gr και προσθέτει: «Εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της η DRV, η οποία εκπροσωπεί ταξιδιωτικούς πράκτορες και tour operators στη γερμανική αγορά, στην επιστολή επισημαίνει: “Εκτός από την εισφορά για τους επιβάτες κρουαζιέρας το «Τέλος Aνθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση» πρόκειται να αυξηθεί σημαντικά”.

Η Ένωση επικρίνει το γεγονός ότι οι εν λόγω επιβαρύνσεις ανακοινώθηκαν αιφνιδιαστικά, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, και πως η ελληνική κυβέρνηση ζητά την άμεση εφαρμογή τους, με τον πρόεδρό της  Norbert Fiebig  να υπογραμμίζει πως “αυτό σημαίνει ένα τεράστιο πρόσθετο βάρος για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες στη Γερμανία, που θα πρέπει να το επωμιστούν για τις υπάρχουσες κρατήσεις”, καθώς δεν μπορούν να τις μετακυλίσουν στους πελάτες... Επιπροσθέτως η Ένωση εκφράζει τον προβληματισμό της ότι το ελληνικό, τουριστικό προϊόν θα γίνει πολύ ακριβό για τους Γερμανούς ταξιδιώτες, γεγονός που θα μπορούσε να αποτρέψει πολλούς παραθεριστές από το να κάνουν κράτηση στην Ελλάδα». Ποιος τρίβει τα χέρια του με τους νέους φόρους; Η απάντηση σε άλλο ρεπορτάζ της ίδιας ιστοσελίδας: «Το δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο της Αττάλειας, στην Τουρκία, στοχεύει να ξεπεράσει τα περσινά νούμερα σε αριθμό φιλοξενούμενων επισκεπτών, προσβλέποντας σε περισσότερους από 17 εκατομμύρια επισκέπτες στο σύνολο του 2024, με την έντονη ζήτηση να υπόσχεται ότι οι αφίξεις θα συνεχιστούν και τους επόμενους δύο μήνες και την τουριστική σεζόν να ολοκληρώνεται στο τέλος Νοεμβρίου». Και ποιος θα πληρώσει τη νύφη ακριβότερα φυσικά από όσο πλήρωσε τα διαβόητα χαλιά η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη;

Εννοείται ότι δεν θα πληγούν οι καταξιωμένοι προορισμοί της Κρήτης, του Νοτίου Αιγαίου και των Ιονίων Νήσων. Θα πληγούν οι ανερχόμενοι προορισμοί της Μεσσηνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι τοπικοί άρχοντες και οι Μοραΐτες πολιτικοί δεν τολμούν όμως να ζητήσουν εξαίρεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου από την οριζόντια υπερφορολόγηση, γιατί δεν θέλουν να στενοχωρήσουν τους υπουργούς. Αν μειωθούν του χρόνου τα ταξιδιωτικά έσοδα θα τα φορτώσουν όλα στον... Χατζηπετρή, όπως κάνουν πάντα.

 lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2024 12:57
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « «Game changer» είναι μόνο ο Αερολιμένας Καλαμάτας