Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010 16:28

Αλλαγή φιλοσοφίας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)Η πρόσφατη έκτακτη γενική συνέλευση της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας για το σούπερ μάρκετ των Γαργαλιάνων κατέδειξε γιατί η Ενωση δεν πάει καλά.
Στη συνέλευση τονίστηκε ότι όλες οι δράσεις της οργάνωσης είναι ζημιογόνες, εκτός από τις επιδοτήσεις, όπου οι παραγωγοί πληρώνουν κανονικά κάθε χρόνο και την κρατούν όρθια.
Στη συνέλευση επισημάνθηκε πως υπήρχαν ελλείμματα στο σούπερ μάρκετ, αλλά δε λειτουργούσε το σύστημα ελέγχου και κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα τι λείπει. Γι’ αυτό φταίνε μόνο ο διαχειριστής και οι εργαζόμενοι; Εγινε λόγος για αδιαφορία των εργαζομένων στη λειτουργία και την πρόοδο του καταστήματος. Το παραδέχθηκε και ο διαχειριστής, λέγοντας πως δε δούλευαν όλοι οι εργαζόμενοι το ίδιο, αλλά όταν έπρεπε δεν το είπε σε κανέναν.
Εγιναν καταγγελίες για ληγμένα τρόφιμα και για απαξίωση του σούπερ μάρκετ. Καταγγελίες είχαν γίνει όταν έπρεπε, έγκαιρα, όταν συνέβαιναν αυτά τα πράγματα ή αποκρύφτηκαν; Είχαν γνώση η διοίκηση και ο πρόεδρος της Ενωσης γι’ αυτά ή τα έμαθαν κατόπιν εορτής; Και αν τα είχαν μάθει έγκαιρα, γιατί δε διόρθωσαν τα κακώς κείμενα;
Στη συνέλευση συζητήθηκαν κι εγκρίθηκαν οι απολύσεις των εργαζομένων. Ηταν δύσκολο και ευαίσθητο θέμα και χρειαζόταν η άποψη, η επικύρωση από τη συνέλευση. Ομως, όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε, δεν έχει έρθει ποτέ στη συνέλευση θέμα πρόσληψης υπαλλήλων. Λογικό δε θα ήταν η συνέλευση, για λόγους διαφάνειας και σωστής λειτουργίας, τα μέλη να γνωρίζουν ποιοι υπάλληλοι και με τι προσόντα προσλαμβάνονται;
Ολα αυτά επιβεβαιώνουν την προβληματική λειτουργία και πορεία της Ενωσης. Μόνο με αλλαγή νοοτροπίας, φιλοσοφίας, με τα συμφέροντα του συνόλου πάνω από τα ατομικά μπορεί να αντιστραφεί η πορεία της οργάνωσης.

Γιάννης Σινάπης

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011 13:10