Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 14:32

Οι φήμες που δικαιώθηκαν και η προσχηματική πρόταση

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Οι φήμες που δικαιώθηκαν και η προσχηματική πρόταση

Η συνεργασία της παράταξης της δημοτικής αρχής Καλαμάτας με την παράταξη του Δημήτρη Κουκούτση επιβεβαίωσε τις φήμες και τις πληροφορίες που είχαν αρχίσει να διακινούνται στην τοπική κοινωνία νωρίς, μεταξύ των εκλογών της πρώτης και της δεύτερης Κυριακής.

Μετά την εκλογική νίκη της παράταξης του Θανάση Βασιλόπουλου και μέχρι το νόμο Θεοδωρικάκου που εξασφάλιζε την απαιτούμενη πλειοψηφία της δημοτικής αρχής στις επιτροπές, οι φήμες φούντωσαν. Ηταν τότε που όλοι θεωρούσαν σίγουρη τη συνεργασία της δημοτικής αρχής με τις παρατάξεις της Μαρίας Οικονομάκου και της Ελένης Αλειφέρη, που ως προερχόμενες από το χώρο της Ν.Δ., από τον ίδιο ιδεολογικό χώρο, είχαν στηρίξει φανερά την εκλογή Βασιλόπουλου στον κρίσιμο δεύτερο γύρο.

Να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Κοσμόπουλος με ξεκάθαρη δήλωσή του την καθοριστική εβδομάδα μεταξύ των δύο εκλογικών γύρων, είχε αποκλείσει την οποιαδήποτε επαφή μόνο με τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Στις φήμες που κυκλοφορούσαν, οι δύο έδρες του Δ. Κουκούτση προσμετρούνταν στην παράταξη της δημοτικής αρχής και μάλιστα αρκετοί ήταν αυτοί που εκτιμούσαν πως ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής θα έπαιρνε και θέση αντιδημάρχου.

Η ανοιχτή πρόσκληση του δημάρχου για συνεργασία προς όλες τις παρατάξεις των μειοψηφιών θόλωσε τα νερά. Ηρθε, όμως, ο νόμος Θεοδωρικάκου να αποκαλύψει ότι είχε συμφωνηθεί εκ των προτέρων η συνεργασία με την παράταξη Κουκούτση. Γιατί με την τροποποίηση του υπουργού Εσωτερικών ο Κουκούτσης δεν ήταν αναγκαίος στη δημοτική αρχή.

Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει αυτούς που υποστήριζαν εξαρχής ότι η πρόταση του δημάρχου για συνεργασία με όλες τις άλλες παρατάξεις ήταν προσχηματική και υποκριτική. Γιατί καμία παράταξη των μειοψηφιών, πέρα απ’ αυτές που είχαν κομματική αναφορά στη Ν.Δ., θα δεχόταν να αποτελέσει μέρος μιας συνεργασίας στην οποία θα μετέχει πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Για το λόγο αυτό δεν συνεργάστηκε και δεν πήρε θέση αντιδημάρχου ο Μανώλης Μάκαρης, που συζητούσε και ήταν έτοιμος να δώσει τα χέρια με το δήμαρχο.

Για να τελειώνουμε και να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, η μόνη παράταξη που αντέδρασε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, στη συνεργασία της δημοτικής αρχής και τη συμμετοχή του Δ. Κουκούτση σε Δ.Σ. νομικών προσώπων ήταν η “Λαϊκή Συσπείρωση”. Γι’ αυτό και μόνο ο Δημήτρης Οικονομάκος προκάλεσε τις επιθέσεις εναντίον του από 1 - 2 συμβούλους της πλειοψηφίας και πρόσωπα του ακροατηρίου από τον ακροδεξιό χώρο.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 14:35

NEWSLETTER