Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 21:22

Η τελευταία ελπίδα για να ξανανιώσει ασφαλής ο κόσμος

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Η τελευταία ελπίδα για να ξανανιώσει ασφαλής ο κόσμος

 

 

Περιμένουν αρκετά τα χωριά του Δήμου Καλαμάτας από τη λειτουργία Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου (ΕΣΥΚ) στο Ιστορικό Δημαρχείο, για την καταπολέμηση της παραβατικότητας.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, το Κέντρο αυτό αποτελεί την τελευταία ελπίδα των κατοίκων των χωριών που βασανίζονται καθημερινά από την παραβατικότητα τα τελευταία χρόνια. Και η ελπίδα τους έχει να κάνει με το γεγονός ότι για τη δημιουργία του ΕΣΥΚ ενεπλάκη και ασχολήθηκε προσωπικά ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος μάλιστα δέχθηκε και στο γραφείο του τους προέδρους των χωριών τους, μαζί με τον δήμαρχο Καλαμάτας.

Ο κόσμος των χωριών θεωρεί ότι ο υπουργός δεν το έκανε για επικοινωνιακούς λόγους, αφού έχει άλλα μέτωπα, άλλες ευκαιρίες στην Αθήνα, που του εξασφαλίζουν εντυπώσεις και προβολή στα πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης. Ο κόσμος των χωριών περιμένει από τον υπουργό να επιβεβαιώσει στην πράξη το ενδιαφέρον που έδειξε και να στελεχώσει και να εξοπλίσει το ΕΣΥΚ όπως πρέπει, για να φέρει σε πέρας την αποστολή του.

Στην εισήγηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την ερχόμενη Δευτέρα, επισημαίνεται ότι θα υπάρχει κοινή δράση Ελληνικής και Δημοτικής Αστυνομίας, μεταξύ άλλων, σε θέματα, όπως: Αστυνόμευση προβληματικών περιοχών. Ελεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν το υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές - αντιμετώπιση παρεμπορίου. Επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά. Περιπολίες σε περιοχές του δήμου που εμφανίζουν έντονη παραβατικότητα.

Το καλό είναι ότι προβλέπεται να λειτουργήσει απευθείας γραμμή επικοινωνίας μεταξύ του ΕΣΥΚ και των Κέντρων Επιχειρήσεων Δημοτικής και Ελληνικής Αστυνομίας.

Το κακό είναι πως το ΕΣΥΚ εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, αναμένεται να λειτουργεί όλες τις ημέρες πλην Κυριακής και αργιών, κατά τις καθημερινές από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και το Σάββατο από 8 έως 12.30 το μεσημέρι. Το ΕΣΥΚ θα λειτουργεί με δημοσιοϋπαλληλικό ωράριο και λογική και δεν θα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες που περιμένει ο κόσμος.

Για να μην γκρινιάζουμε προκαταβολικά και για να μην ακυρώνουμε την οποιαδήποτε προσπάθεια πριν ακόμα ξεκινήσει, επιμένουμε και στέλνουμε το μήνυμα ότι ο κόσμος στα χωριά του Δήμου Καλαμάτας περιμένει να ξανανιώσει ασφαλής στον τόπο του, να διώξει τον φόβο και να δει, επιτέλους, ουσιαστικά αποτελέσματα στην πάταξη της παραβατικότητας.


NEWSLETTER