Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2022 21:45

Πρόχειρες λύσεις δεν αξίζουν στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Πρόχειρες λύσεις δεν αξίζουν στην Καλαμάτα

 

Το έργο αναδιάταξης - αναδιοργάνωσης της πλατείας 23ης Μαρτίου, με προϋπολογισμό λίγο πάνω από 1,4 εκ. ευρώ, ετοιμάζεται να δημοπρατήσει ο Δήμος Καλαμάτας.

Με το έργο αυτό περιορίζεται ο χώρος για στάθμευση αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας 23ης Μαρτίου. Ετσι μεγαλώνει ακόμα περισσότερο ο αριθμός των θέσεων στάθμευσης που χάνονται στο Ιστορικό και στο εμπορικό κέντρο της πόλης, μετά τα έργα ανάπλασης στην Αναγνωσταρά, την Κολοκοτρώνη και την πλατεία Υπαπαντής.

Την ίδια ώρα ο Δήμος Καλαμάτας, που βαδίζει χωρίς σχέδιο και οργάνωση και σέρνεται πίσω από τις εξελίξεις, προωθεί λύση με τη μίσθωση ακινήτων - οικοπέδων για τη δημιουργία ανοικτών χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων, για να λύσει το σοβαρό πρόβλημα της στάθμευσης. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα στις 23 Μαΐου να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες αναζήτησης για τη μίσθωση ακινήτων σε 1) Ράχη - παλιό νοσοκομείο, 2) κεντρική πλατεία - Ιστορικό Κέντρο, 3) κέντρο, 4) Παραλία.

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο δήμαρχος είχε σημειώσει ότι μεταξύ των 3 μεγάλων στόχων του δήμου για τα επόμενα χρόνια είναι η κυκλοφοριακή μελέτη που θα προτείνει χώρους στάθμευσης. Διευκρίνισε ότι “χρειαζόμαστε πάρκινγκ, χώρους στάθμευσης υπόγειους, υπέργειους. Αυτό θα συνοδεύεται από μια κυκλοφοριακή μελέτη” κι ενημέρωσε πως έχει δώσει κατεύθυνση στη γενική διευθύντρια να προετοιμάσει την προκήρυξη για την ανάθεση εκπόνησης της νέας κυκλοφοριακής μελέτης που “θα περιλαμβάνει τους χώρους στάθμευσης και ό,τι άλλο χρειάζεται”.

Δηλώσεις και αποφάσεις που επιβεβαιώνουν ότι ο Δήμος Καλαμάτας πορεύεται “βλέποντας και κάνοντας”, τρέχοντας πίσω από τις εξελίξεις, χωρίς σχέδιο και οργάνωση.

Η κυκλοφοριακή μελέτη έπρεπε να έχει γίνει χθες. Επρεπε, έστω και καθυστερημένα, όπως είχε ανακοινώσει ο τέως δήμαρχος, να έχει ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση και τη λειτουργία του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου, που δημιούργησε νέα δεδομένα στην κυκλοφορία της πόλης.

Δυστυχώς, η δημοτική αρχή δρομολογεί και τις αστικές αναπλάσεις, με απώλεια άλλων 112 νόμιμων θέσεων στάθμευσης. Η αναζήτηση μίσθωσης ακινήτων - οικοπέδων είναι πρόχειρη και αποσπασματική λύση. Και τέτοιες λύσεις δεν αξίζουν στην Καλαμάτα.


NEWSLETTER