Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022 20:45

Η αξιοποίηση του στρατοπέδου είναι πολύ σημαντική υπόθεση

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η αξιοποίηση του στρατοπέδου είναι πολύ σημαντική υπόθεση

Του Γιάννη Σινάπη

Κάποτε, μόλις πέρυσι, μιλούσαμε για αξιοποίηση του στρατοπέδου Καλαμάτας, που υπολειτουργεί τα τελευταία χρόνια, καθώς αποτελεί παρελθόν το κέντρο νεοσυλλέκτων.

Το δρόμο για την αξιοποίησή του είχε ανοίξει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, τον Ιούνιο του 2021, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Χαρίτση. Τότε είχε προ(σ)καλέσει την αυτοδιοίκηση, το Δήμο Καλαμάτας σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής να καταθέσει τεκμηριωμένη και κοστολογημένη πρόταση στο υπουργείο για τη μερική αξιοποίηση του στρατοπέδου.
Αρχές Αυγούστου ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος είχε δηλώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι “ο υπουργός μάς έχει ζητήσει μια ολοκληρωμένη μελέτη αξιοποίησης. Εχουμε στον προγραμματισμό μας να ανοίξουμε τη συζήτηση και να δοθεί η δυνατότητα μέσα από τη διαβούλευση να αναδειχθούν οι βέλτιστες επιλογές”.

Η συζήτηση για την αξιοποίηση δεν άνοιξε ποτέ κι έχουν επανέλθει οι υποστηρικτές της επαναλειτουργίας του στρατοπέδου ως κέντρου νεοσυλλέκτων, χωρίς το υπουργείο να παίρνει ξεκάθαρη θέση.
Τον Απρίλιο διοχετεύθηκαν πληροφορίες ότι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας εξετάζει σοβαρά την επαναλειτουργία του στρατοπέδου ως κέντρου νεοσυλλέκτων, ενώ και ο δήμαρχος δήλωσε ότι η αξιοποίησή του έχει υποβαθμιστεί, γιατί περιορίζεται πλέον σε αξιοποίηση μέρους του.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, πρώην αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, επιμένει και ζητεί με ερώτησή του την επαναλειτουργία του κέντρου νεοσυλλέκτων.

Η αξιοποίηση του στρατοπέδου της Καλαμάτας είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Η συζήτηση πρέπει να ανοίξει και να κατατεθούν απόψεις που θα κοιτάζουν στο μέλλον, στην ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Το στρατόπεδο θα παίξει καθοριστικό ρόλο, μαζί με άλλες σημαντικές παρεμβάσεις, στη μετατροπή της Καλαμάτας σε μια σύγχρονη και ευρωπαϊκή πόλη. Και τέτοια πόλη που να ελπίζει σε κέντρο νεοσυλλέκτων για την ανάπτυξή της, δεν ταυτίζεται με την Καλαμάτα των ονείρων των πολιτών της. 

 

 

 


NEWSLETTER