Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 21:30

Η Παραλία να αποτελέσει προτεραιότητα στην πράξη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Η Παραλία να αποτελέσει προτεραιότητα στην πράξη

Του Γιάννη Σινάπη

Πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών, με θέμα την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Καλαμάτας, προγραμματίζει, επιτέλους, ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Εξέλιξη θετική, έστω και με καθυστέρηση από τη δημοτική αρχή, καθώς η Παραλία είναι το πιο ελκυστικό κομμάτι της πόλης και φέρνει πλούτο.

Χαρακτηριστικά στην εισήγηση της Διεύθυνσης Πολεοδομίας σημειώνεται ότι επιδίωξη του δήμου, μεταξύ άλλων, είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Καλαμάτας ως διεθνούς προορισμού τουρισμού και αναψυχής, καθώς και της τοπικής οικονομίας, η τόνωση της επιχειρηματικότητας και η αύξηση της απασχόλησης και των θέσεων εργασίας.

Η Παραλία πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για τον δήμο και αυτό να επιβεβαιωθεί στην πράξη. Οι διαδικασίες του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού θα πρέπει να “τρέξουν” και οι ιδέες του να αξιοποιηθούν.

Μαζί με τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό θα πρέπει να προωθηθούν, επιτέλους, οι διαδικασίες υλοποίησης του αναπτυξιακού δανείου των 4 εκ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τις διανοίξεις σημαντικών δρόμων στην Ανατολική Παραλία. Γιατί οι διανοίξεις θα αλλάξουν τα κυκλοφοριακά δεδομένα και θα ανοίξουν τον δρόμο για την επόμενη μέρα, την προοπτική ανάπτυξης της παραλιακής ζώνης.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της νέας κυκλοφοριακής μελέτης στην πόλη θα πρέπει να επιδειχθεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κυκλοφορία στη Ναυαρίνου, για το πώς πρέπει να είναι ο παραλιακός δρόμος στην Καλαμάτα του αύριο, όχι του μακρινού μέλλοντος.

Και μέσα σε όλα αυτά να υπάρξει φροντίδα και για τη Δυτική Παραλία, που περιλαμβάνεται στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, ενώ έχει και την εκκρεμότητα της μελέτης από την Αναπτυξιακή.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 20:28

NEWSLETTER