Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024 20:03

Επί προσωπικού και ο λογαριασμός στις κάλπες της Κυριακής

Γράφτηκε από τον

Επί προσωπικού και ο λογαριασμός στις κάλπες της Κυριακής

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Επί προσωπικού θα ζητούσα τον λόγο στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας από τον αντιδήμαρχο και πρώην δήμαρχο Αρφαρών Ανδρέα Καραγιάννη, στη συζήτηση για το σοβαρό ζήτημα με τα ραβασάκια που έχουν λάβει δημότες, με τις τεράστιες προσαυξήσεις, για οφειλές τους εδώ και 12 ή και 14 χρόνια(!), για τις οποίες όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαν την παραμικρή ειδοποίηση.

Το προσωπικό έχει να κάνει με την αναφορά του αντιδημάρχου ότι καλοπληρωτές πλήρωσαν κανονικά και έμειναν οι κακοπληρωτές -“ένα 80% πλήρωσε αμέσως, ένα 20% δεν πλήρωνε”- και πως κάποιοι δεν πήγαν ποτέ να πάρουν τους λογαριασμούς από τα καφενεία, όπως είχαν ειδοποιηθεί.

Και αφορά τον πατέρα μου που στα 88 και πλέον χρόνια του συγκαταλέγεται στους κακοπληρωτές. Έναν άνθρωπο που δεν χρωστάει ευρώ, γιατί έτσι είχε μάθει στη ζωή του, που πληρώνει τους λογαριασμούς πριν την ώρα τους. Πριν μία εβδομάδα έλαβε στο σπίτι του στην Καλαμάτα το ραβασάκι του δήμου για οφειλή 24 ευρώ, που με τις προσαυξήσεις έφθανε τα 54. Από το ταμείο του δήμου μάς ενημέρωσαν πως πρόκειται για οφειλή του νερού το δεύτερο εξάμηνο του 2011, στο πατρικό σπίτι στο Πλατύ, για το οποίο ο πατέρας μου δεν είχε λάβει ποτέ λογαριασμό ούτε είχε ειδοποιηθεί να πάρει από το καφενείο του χωριού. Ο ταμίας του δήμου αναγνώρισε πως δεν ευθύνεται ο πατέρας μου για την οφειλή. Τα πλήρωσε τα 54 ευρώ, για να εξακολουθήσει να μην χρωστάει πουθενά, τώρα στα γεράματα. Για τον αντιδήμαρχο ο πατέρας μου είναι κακοπληρωτής, που μπορεί να μην πήγε επίτηδες στο καφενείο να πάρει τον λογαριασμό.

Και να κλείσουμε με το γενικό: Αν εξαιρέσεις τις κλήσεις του ΚΟΚ, οι δημότες πιθανότατα δεν γνώριζαν για τις οφειλές τους. Είναι ντροπή όλα αυτά τα χρόνια να μην έχουν καμία προειδοποίηση και σήμερα να καλούνται να πληρώσουν εξωφρενικές προσαυξήσεις, γιατί το λέει ο νόμος. Ο λογαριασμός μπορεί να αποδοθεί στις κάλπες της Κυριακής με μαύρο ή αποχή.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024 20:23