Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 22:30

Τα συμφέροντα του δήμου πάνω απ’ όλα

Γράφτηκε από τον

Τα συμφέροντα του δήμου πάνω απ’ όλα

Του Γιάννη Σινάπη

Εντάξει, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήρθε ούτε πρόκειται να έρθει προεκλογικά στη Μεσσηνία. Ο νομός μας δεν είναι από αυτούς που προβληματίζουν και προκαλούν πονοκέφαλο στο κυβερνητικό επιτελείο, παρά τη “γραμμή” Σαμαρά για Λοβέρδο και Τσελέντη (της Νίκης).

Ομως, στη Μεσσηνία πραγματοποίησε διήμερη περιοδεία ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης και χθες βρέθηκε και μίλησε στην Καλαμάτα, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματος.

Χθες στην Καλαμάτα, βρέθηκε κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υφυπουργό Πολιτισμού Χρίστο Δήμα και τη συμμετοχή ενός γ.γ. και ενός βουλευτή Επικρατείας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμο, κατά τη συνάντηση του δημάρχου με τον κ. Βορίδη, παρουσία βουλευτών, που έγινε σε άριστο κλίμα, συζητήθηκαν -μεταξύ άλλων- θέματα που αφορούν τον δήμο και σχετίζονται τόσο με τη στελέχωση και λειτουργία των υπηρεσιών του, όσο και αναπτυξιακά ζητήματα που έχει θέσει σε προτεραιότητα η δημοτική αρχή.

Στο ίδιο κλίμα ήταν και η ενημέρωση για τη συνάντηση με το κυβερνητικό κλιμάκιο.

Εκείνο που δεν μάθαμε με τις τυπικές αυτές ανακοινώσεις, αν στις συναντήσεις δημοσίων σχέσεων και αβρότητας, ο δήμαρχος που είναι και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, έθεσε τα σημαντικά ζητήματα του τόπου, που παραμένουν σε εκκρεμότητα. Την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου Καλαμάτας, τον οδικό άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, το καταληκτικό τμήμα της Ολυμπίας Οδού Πύργος Καλό Νερό - Τσακώνα.

Και ακόμα το σημαντικό αθλητικό έργο της κατασκευής του Παλέ ντε Σπορ, την κατασκευή έργων σχολικής στέγης με πρώτο το νέο κτήριο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, την προοπτική των αντιπλημμυρικών έργων στα Γιαννιτσάνικα (που γίνεται), στο Νέδοντα και το μικρότερο αλλά σημαντικό της Ευριπίδου, που περιμένει εδώ και χρόνια χρηματοδότηση για να δημοπρατηθεί.

Ολα αυτά είναι σημαντικά θέματα που ο δήμαρχος οφείλει να υπενθυμίζει και να θέτει με κάθε ευκαιρία στην κυβέρνηση, με την οποία ταυτίζεται πολιτικά. Το πολιτικό κόστος περνάει σε δεύτερη μοίρα, τα συμφέροντα του δήμου είναι πάνω απ’ όλα.