Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2011 21:21

Δώστε του μια ευκαιρία...

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Είναι σαφές ότι η πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του «Καλλικράτη» υποχρέωσε πολλούς από τους πρωτοβάθμιους αυτοδιοικητικούς να... ξεπεζέψουν και να πιάσουν δουλειά, ασθμαίνοντας...
Ο λόγος για τα... αναπνευστικά προβλήματα δεν είναι άλλος από το γενικότερο επικρατούν τοπίο, τόσο το θεσμικό, όσο και το οικονομικό-πόσω μάλιστα όταν διαπιστώνονται διάφορα προβλήματα ως προς τη συγκρότηση των εσωτερικών οργανισμών, αλλά και διαφωνίες ως προς την ιεράρχηση των αναγκών.
Τα πιο πάνω ζητήματα κάθε άλλο παρά απλά είναι, δεδομένου ότι στενεύουν επικίνδυνα οι προθεσμίες για την υποβολή προτάσεων από τους ΟΤΑ στο υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με τις ανάγκες τους σε προσωπικό.
Το θέμα της οργάνωσης ενός δήμου από την αρχή -γιατί περί αυτού πρόκειται στην ουσία- δεν είναι ούτε απλό, ούτε κάτι που μπορεί να γίνει μέσα στις «σφιχτές» προθεσμίες που θέτει το υπουργείο. Δεδομένου ότι όταν υπάρχει πίεση, τα λάθη είναι ευκολότερα -κι άντε, όταν γίνουν, να τα διορθώσεις.
Θα ήταν μάλλον άδικο για το θεσμό του «Καλλικράτη» να επιμείνει το υπουργείο Εσωτερικών να ισχύσουν και φέτος οι πάγιες ημερομηνίες υποβολής προτάσεων για προσωπικό από τους ΟΤΑ προς τις υπηρεσίες του.
Οι δήμοι, υπό το κράτος του άγχους να προλάβουν τις προθεσμίες, είναι λογικό να έχουν βραχυκυκλώσει -κι ένας λάθος ή ελλιπής οργανισμός οδηγεί σε έναν μη αποτελεσματικό δήμο.
Μόνο γι’ αυτή τη φορά, θα μπορούσαν οι προθεσμίες του υπουργείου να είναι πιο ελαστικές και να μετακινηθούν προς το τέλος του μήνα, ώστε όλοι να γνωρίζουν πως έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να μην αδικήσουν έναν θεσμό που δοκιμάζει τα πρώτα του βήματα σε ένα αβέβαιο μέλλον...


Βασίλης Μπακόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011 21:51
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « "Τυράκι" για τους αιρετούς ο μισθός Περί "φωτισμού"... »

NEWSLETTER