Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011 22:17

Επιτέλους, ας συνεννοηθούν

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με τέτοια λειτουργία, φιλοσοφία και νοοτροπία είναι πολύ πιθανό η Περιφέρεια Πελοποννήσου να μείνει χωρίς περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης. Οπως πάει το πράγμα, χωρίς συναίνεση και συνεννόηση, δε θα εκλεγεί Συμπαραστάτης. Δυστυχώς πλειοψηφία και μείζων μειοψηφία έχουν μείνει στις εκλογές, στο προεκλογικό κλίμα της αντιπαράθεσης. Αλλά και στο εκλογικό αποτέλεσμα, στην ανωτερότητα και στην υπεροψία που γεννάει η νίκη, η θριαμβευτική επικράτηση. Η συναίνεση και η δημοκρατία έχει μείνει στα λόγια. Την επικαλούνται και οι δύο πλευρές, κατά πως τους συμφέρει. Στην πράξη είναι ανύπαρκτες.
Το κακό ξεκίνησε από την αρχή και όσο συνεχίζεται δε θα βρεθεί λύση, έτσι από καπρίτσιο και των δύο πλευρών. Οσο η πλειοψηφία εμμένει στην υποψηφιότητα του Γιώργου Μπουλούκου, υπεύθυνου επικοινωνίας, του Γραφείου Τύπου του συνδυασμού του κ. Τατούλη, τόσο θα αντιδρά και θα τα στυλώνει η πλευρά του Δράκου. Και θα ψάχνει να βρει αντίπαλο δέος, που θα "καίγεται", όσο καλή επιλογή και αν είναι, όπως αυτή του Περικλή Ξηρογιάννη.
Με τέτοιες λογικές, καπρίτσιου και εμμονών, νικητή και ηττημένου, ηγετών που δε συζητούν, που δε δείχνουν διάθεση να συνεννοηθούν, λύση δε θα βρεθεί. Και νικητής δε θα είναι ο Δράκος και χαμένος ο Τατούλης. Χαμένη θα είναι η Περιφέρεια, η λειτουργία του καινούργιου θεσμού που στοχεύει στην ανασυγκρότηση της διοίκησης. Ηττημένος θα είναι ο πολίτης που θα διαπιστώνει ότι οι προσωπικές - παραταξιακές σκοπιμότητες είναι πάνω από την επιλογή Συμπαραστάτη, πάνω από το δικό του, το δημόσιο συμφέρον.
Λογικές λειτουργίας Νομαρχιακών Συμβουλίων δεν προάγουν, δεν προσφέρουν στο νέο θεσμό. Με νοοτροπίες του παρελθόντος που πληρώνει ο τόπος, δεν κτίζεται το μέλλον.
Επιτέλους, ας σταματήσουν οι ευχές και οι κορώνες και ας αναληφθούν δράσεις, αν πραγματικά πλειοψηφία και μειοψηφία θέλουν την ανάπτυξη του τόπου. Ο περιφερειάρχης ως νικητής οφείλει να αναλάβει την πρωτοβουλία και να καλέσει τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας. Να συμφωνήσουν σ’ ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, που δε θα έχει ταυτιστεί με τις εκλογές και τις παραταξιακές - εσωκομματικές αντιπαραθέσεις. Με διαφάνεια, πάνω στο τραπέζι, με άνοιγμα στην κοινωνία. Με λογικές νικητή - ηττημένου, με διαγκωνισμούς για τις εντυπώσεις ο τόπος θα χάσει. Την άλλη φορά που θα έρθει το θέμα του Συμπαραστάτη στο Περιφερειακό, θα πρέπει να έχει βρεθεί λύση. Για να μη γελάει όλος ο κόσμος με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Γιάννης Σινάπης

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011 21:49

NEWSLETTER