Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011 23:55

Δημοσίευση: Η ψυχή της δικαιοσύνης ή η πηγή των προβλημάτων

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

"Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης" έλεγε ο Μάγερ, φράση την οποία χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια ως μότο της η ΕΣΗΕΑ. Προφανώς όμως για κάποιους αυτό δεν είναι σωστό και καθημερινά με τα λεγόμενα και τις πράξεις τους το παραφράζουν ως "Η δημοσίευση είναι η πηγή των προβλημάτων". Σε μία εποχή που τα κοινωνικά προβλήματα εντείνονται μέρα με τη μέρα και που η χώρα ημιβυθισμένη προσπαθεί να σώσει τα ασυμμάζευτα, κάποιους τους εξυπηρετεί να αποποιούνται των ευθυνών, να προβάλουν μόνο τις καλές προθέσεις τους (τις οποίες τουλάχιστον ο γράφων ειλικρινά δεν αμφισβητεί) και να στοχοποιούν ως την πηγή όλων των κακών... τις εφημερίδες. Υπό μία έννοια πιθανώς να έχουν και δίκιο. Ναι καλά διαβάσατε, όταν μία εφημερίδα παρουσιάζει την επικαιρότητα και προσπαθεί να αναδείξει τα προβλήματα της καθημερινότητας, ξεσηκώνεται ο κόσμος χαλώντας την ηρεμία των αιρετών που μέχρι χθες τον... έγλειφαν για να αποσπάσουν την ψήφο του και πλέον τον αντιμετωπίζουν ως "μικρή μερίδα ατόμων", "λίγες δεκάδες διαμαρτυρόμενων", "λαϊκούς χωροφύλακες" και άλλα πολλά. Αν δηλαδή δεν υπήρχαν οι εφημερίδες δεν θα υπήρχαν προβλήματα, αφού δεν θα γίνονταν γνωστά. Αρα αφού δεν θα τα ήξερε κανείς δεν θα υπήρχαν και θα ζούσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα μέσα στο παραμύθι της πλασματικής ευτυχίας και κοινωνικής ισορροπίας.

Φίλε δήμαρχε Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα ειλικρινά σταματήστε να βλέπετε τους εχθρούς σας πίσω από τις σελίδες των τοπικών εφημερίδων. Οι εφημερίδες έχουν δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση από το άρθρο 14 του Συντάγματος της Ελλάδος -στο οποίο ως εμπειρότατος αιρετός έχετε ορκιστεί αρκετές φορές- να επικοινωνούν τα γεγονότα, αλλά και να σχολιάζουν στα πλαίσια της νομιμότητας όλα όσα κρίνουν ότι χρήζουν περαιτέρω σχολιασμού και εμβάθυνσης. "Εχουμε το θάρρος και λέμε τη γνώμη μας", φράση που ανήκει σε εσάς από χθεσινές σας δηλώσεις γύρω από το ΓΠΣ. Επειδή όμως γνώμες υπάρχουν πολλές και μόνο η αλήθεια είναι μία, έχουμε και εμείς το θάρρος της γνώμης μας και ενυπόγραφα δεν διστάζουμε να την καταθέτουμε καθημερινά όχι μόνο απέναντι σε όλους τους αιρετούς, αλλά κυρίως ενώπιον των χιλιάδων αναγνωστών που καθημερινά επιλέγουν να ενημερώνονται από τον τοπικό Τύπο. Το γεγονός βεβαίως ότι υπάρχουν ακόμα και εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για ορισμένα θέματα, δεν αναιρεί τον σεβασμό προς θεσμούς και πρόσωπα που πιθανώς έχουμε, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι ο σεβασμός δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται.

Και όπως ανά τακτά χρονικά διαστήματα διεκδικείτε την ψήφο των πολιτών ανανεώνοντας την λαϊκή βούληση θεωρώντας ότι αυτή αρκεί για να περάσετε στο απυρόβλητο μέχρι την επόμενη προεκλογική, έτσι και εμείς ο τοπικός Τύπος παίρνουμε καθημερινά την... ψήφο του πολίτη, ο οποίος δεν αρκείται να ακούει πολιτικούς εν είδει Καίσαρα να παρουσιάζουν τη δική τους αλήθεια χωρίς να δέχονται καμία άλλη άποψη.

Αν τελικά πάντως εξακολουθείτε να θεωρείτε ότι το μείζον πρόβλημα της Καλαμάτας ή ακόμα και ολόκληρης της κοινωνίας είναι ο τοπικός Τύπος, μπορείτε να προτείνετε το κλείσιμο των εφημερίδων και να μεριμνήσετε για την απασχόληση των περισσότερων από 80 εργαζομένων που εργάζονται στις εκδοτικές επιχειρήσεις της πόλης, σε δημοτικές υπηρεσίες ή ακόμα και να προχωρήσετε στην έκδοση δημοτικής εφημερίδας ως επίσημου οργάνου επικοινωνίας του Δήμου Καλαμάτας με τον έξω κόσμο.

Υ.Γ.: Επειδή στο κείμενο χρησιμοποίησα τη λέξη "φίλε" χωρίς καμία ειρωνική διάθεση και την οποία συχνά έχετε χρησιμοποιήσει και εσείς προς εμένα, απλώς θα ήθελα να διευκρινίσω ότι μεταξύ φίλων πρέπει να λέγονται οι αλήθειες όσο κι αν αυτές πονάνε.

 

Δημήτρης Πλεμμένος

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011 21:49
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Επιτέλους, ας συνεννοηθούν Αδειες ράγες »

NEWSLETTER