Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014 19:33

Με υποκρισία δε λύνεται το πρόβλημα των τσιγγάνων

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Με υποκρισία δε λύνεται το πρόβλημα των τσιγγάνων


Σωστά ο δήμαρχος Καλαμάτας εξετάζει την περίπτωση ο δήμος να ασκήσει προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Ενωση κατά του ελληνικού Δημοσίου για τα 3 εκ. ευρώ από τα Κοινοτικά ταμεία, που πήγαν στο βρόντο για τη στέγαση των τσιγγάνων στην Μπιρμπίτα και τη Μακαρία.

Είναι ευκαιρία να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες, όπου πρέπει, για την παταγώδη αποτυχία ενός… πρωτοποριακού εγχειρήματος.
Αυτή η διαδικασία θα δώσει και ένα μάθημα για τη λειτουργία του τόπου μας την εποχή των παχιών αγελάδων. Θα αποκαλύψει ότι ευθύνες βαραίνουν όλους, από την κυβέρνηση έως το δήμο.
Τα οικόπεδα αγοράστηκαν για να στεγαστούν οι τσιγγάνοι που είχαν καταλάβει τη ΒΙΠΕ Καλαμάτας και δεν μπορούσε να λειτουργήσει και να αναπτυχθεί. Στους χώρους αυτούς θα έβρισκαν στέγη τσιγγάνοι - δημότες της Καλαμάτας και της Μεσσήνης.
Μετά από πολλές καθυστερήσεις και παλινωδίες ολοκληρώθηκε η κατασκευή της κατασκήνωσης στην Μπιρμπίτα και έγιναν με πανηγυρικό τρόπο τα εγκαίνια. Το μόνο που έλειπε ήταν "η κουζινική", όπως ζητούσε τότε ο αρχηγός των τσιγγάνων, δηλαδή το νερό στην κουζίνα. Στο κλίμα της ευφορίας, ένας υποσχέθηκε νηπιαγωγείο, άλλος εκκλησία. Την επόμενη μέρα, όμως, οι αρμόδιοι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Καλαμάτας πιάστηκαν απροετοίμαστοι και οι τσιγγάνοι κατέλαβαν και μοίρασαν τα σπιτάκια, όπως τους βόλευε. Το μπάχαλο έδωσε την αφορμή στο δήμαρχο Καλαμάτας να απέχει από την επιτροπή παρακολούθησης της κατασκήνωσης και να μην αναλάβει την ευθύνη της διαχείρισής της, όπως όριζε η προγραμματική σύμβαση. Ο αρμόδιος αντινομάρχης, δήμαρχος Πύλου - Νέστορος τώρα, έμεινε στα λόγια και η κατασκήνωση έμεινε χωρίς έλεγχο, "κουζινική", νηπιαγωγείο και εκκλησία.
Η κατασκήνωση διαλύθηκε, τα περισσότερα σπιτάκια εξαφανίστηκαν. Ευθύνες υπάρχουν και βαραίνουν όλους. Μακάρι να γίνει η προσφυγή στην Ε.Ε. μήπως και τις καταλογίσει και ζητήσει τα λεφτά πίσω. Και αυτό είναι που θα πονέσει.
Σήμερα οι περισσότεροι διαφωνούν με τις Μπιρμπίτες, καθώς παραπέμπουν σε γκετοποίηση. Στην Αγία Τριάδα, πίσω από το Πολυκλαδικό δεν είναι γκέτο; Κοροϊδευόμαστε, υποκρινόμαστε; Ποιος θα δώσει τη λύση; Ποιος και πώς θα εφαρμόσει το νόμο όπως ζητούν οι κάτοικοι της Αγίας Τριάδας; Το θέμα είναι σοβαρό και απαιτεί ειλικρίνεια, ξεκάθαρες κουβέντες και πολιτική γενναιότητα. Με την υποκρισία να περισσεύει, δε λύνεται το πρόβλημα των τσιγγάνων.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014 19:36

NEWSLETTER