Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011 13:10

Μεσσήνη και κυκλοφοριακό

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αν διαμαρτύρεται ο κόσμος στην Καλαμάτα ότι δεν τηρείται -κυρίως στην οδό Ναυαρίνου, τώρα το καλοκαίρι- το ωράριο τροφοδοσίας, θα πρέπει να περάσει μια... βόλτα από τη Μεσσήνη για να καταλάβει τι πραγματικά σημαίνει να μην υφίσταται ωράριο.
Είναι γεγονός ότι η όλη διαμόρφωση στην περιοχή της πλατείας δεν ευνοεί ιδιαίτερα την κυκλοφορία -καθώς επιβάλλει, «σώνει και καλά» στους οδηγούς να κινηθούν περιμετρικά. Ως συνέπεια, όταν τυχαίνει το παραμικρό στο μπροστινό αυτοκίνητο, ακινητοποιούνται και «παγιδεύονται» πίσω του όσα ακολουθούν.
Κάτι τέτοιο προέκυψε πρόσφατα, όταν... συνέπεσαν δύο φορτηγά τροφοδοσίας που «φράκαραν» στη συμβολή της Μουλαβασίλη και της λοχαγού Πετρουλάκη και εύκολα, βεβαίως, αντιλαμβάνεται κανείς τον χαμό που ακολούθησε.
Τουλάχιστον, συνεννοήθηκαν γρήγορα μεταξύ τους οι οδηγοί των δύο οχημάτων και δόθηκε σχετικά σύντομα λύση, με το ένα να φεύγει -για να επιστρέψει ενδεχομένως αργότερα. Ανάλογα «σκηνικά» προκύπτουν και σε άλλα σημεία της πόλης, περιμετρικά της πλατείας.
Τα παραπάνω δείχνουν ότι αυτό που χρειάζεται επειγόντως η Μεσσήνη -και σωστά έχει δρομολογηθεί- είναι η κυκλοφοριακή μελέτη. Αυτό που απαιτείται κυρίως, όμως, είναι η... ευλαβική υλοποίησή της στη συνέχεια, ασχέτως αν θα χρειαστεί να «ξεβολευτούν» κάποιοι.
Ηδη η προεργασία για τη σχετική μελέτη έχει ήδη ξεκινήσει από τη δημοτική αρχή, γι’ αυτό άλλωστε και η έμφαση από την πλευρά μου δίνεται στο κομμάτι της υλοποίησής της στη συνέχεια, ούτως ώστε να ανακουφιστεί το κέντρο της πόλης.
Ετσι, αφ’ ενός θα εξυπηρετηθούν χωρίς να αγχώνονται οι επαγγελματίες και αφ’ ετέρου η κίνηση των οχημάτων θα γίνει ομαλότερη, χωρίς «στριμώγματα» και αχρείαστους εκνευρισμούς, οι οποίοι μέχρι και σήμερα είναι στην «ημερήσια διάταξη» της καθημερινότητας στη Μεσσήνη.