Πέμπτη, 10 Μαϊος 2018 21:08

Κινητοποίηση για πλοίο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Κινητοποίηση  για πλοίο

Η τουριστική διασύνδεση της Νότιας Πελοποννήσου με την Κρήτη αποτελεί έναν διαχρονικό αναπτυξιακό στόχο.

Βασικό εργαλείο για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου αποτελεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο περιοχών. Για τους τουρίστες η Καλαμάτα δεν πρέπει να αποτελεί το τέλος αλλά την αρχή ενός νέου ταξιδιού, ενώ αντίστοιχη ανάγκη υπάρχει και από την Κρήτη. Μεγάλος όγκος τουριστών επιλέγει τα τελευταία χρόνια την επίσκεψη πολλών περιοχών σε μικρό χρονικό διάστημα. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση δεν αποτελεί έτσι ένα δευτερεύον θέμα αλλά ένα στρατηγικό σημείο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Επιπρόσθετα με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων η ακτοπλοϊκή σύνδεση μπορεί να δώσει άλλη δυναμική στην τουριστική κίνηση της περιοχής.

Ολα αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά· αυτό που κάνει πλέον εντύπωση είναι ο παθητικός ρόλος των τοπικών παραγόντων στο κυνήγι της συγκεκριμένης υπόθεσης. Μετά την αποτυχία του εγχειρήματος της «Μυρτιδιώτισσας» βολεύτηκαν όλοι στην προσωρινότητα του «Βιτσέντζος Κορνάρος» και καταλήξαμε στη φετινή αδιαφορία. Παρακολουθούν ως παρατηρητές τις όποιες εξελίξεις, κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας. Ολόκληρος υπουργός Ναυτιλίας βρέθηκε στην Καλαμάτα και δεν βρέθηκε κανένας να του θέσει το ζήτημα με ένταση, ζητώντας δέσμευση για δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή. Με συνεννοήσεις στα μουλωχτά και στα ψιθυριστά δεν προχωρούν αυτού του είδους τα ζητήματα.

Με την υπόθεση της «Μυρτιδιώτισσας» έγινε ό,τι έγινε, αλλά είναι κρίμα να χαθούν τα πάντα από μια αποτυχία η οποία τελικά χρησιμοποιείται ως άλλοθι αδράνειας. Η κινητοποίηση στη δρομολόγηση νέου πλοίου θα πρέπει να είναι άμεση και δυναμική, ιδιαίτερα τώρα που στην ακτοπλοΐα παρουσιάζονται ανακατατάξεις και εισέρχονται νέοι παίκτες στην αγορά. Το θέμα προφανώς και είναι καυτό, αλλά στα δύσκολα φαίνονται οι καλοί καπεταναίοι. Με δυο ντουφεκιές στον αέρα για να υποδηλώσουμε την ύπαρξή μας και με άτακτη υποχώρηση στην πρώτη δυσκολία, το μόνο που υποδηλώνεται είναι ότι έχουμε καπεταναίους του γλυκού νερού.

 

panagopg@gmail.com

 


NEWSLETTER