Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2021 14:55

Οι συνέπειες αποτελούν το πειστικότερο επιχείρημα

Γράφτηκε από την

Οι συνέπειες αποτελούν το πειστικότερο επιχείρημα

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Τέτοιες μέρες το 2015 ζούσαμε το θρίλερ της παραμονής της χώρας στην Ε.E. Σε αυτή τη μάχη κέρδισε τελικά ο ορθολογισμός και η λογική, παρότι έχασαν στο δημοψήφισμα! Το καταπληκτικό είναι ότι οι νικητές τού «όχι» το έκαναν «ναι» μέσα σε μία νύχτα αποδεικνύοντας ότι η τζάμπα μαγκιά είναι μόνο για τα μπαλκόνια και τους χαχόλους στο διαδικτυακό καφενείο. Όσοι βρεθήκαμε απέναντι στο μεγάλο κύμα του ανορθολογισμού και υποστήκαμε τις ακραίες επιθέσεις του πολύχρωμου όχλου της αυταπάτης, γνωρίζαμε ότι αξιοπρέπεια διαθέτουν όσοι έχουν γνώση και άποψη και σκέφτονται με βάση τα πραγματικά δεδομένα και όχι με φαντασιώσεις.

Αυτό που ζήσαμε το 2015 το ξαναζούμε στην παρούσα φάση με τους αντιεμβολιαστές, οι οποίοι αφού ασπάζονται κάθε περιθωριακή θεωρία που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο οδηγούνται σε μία φαντασιακή πεποίθηση. Επιλέγουν συμπεριφορές που βάζουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους αλλά και τους γύρω τους. Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι αυτοί που σήμερα λυσσομανούν στο Διαδίκτυο κατά του εμβολιασμού θα αναθεωρήσουν σε μία νύχτα την άποψή τους μόλις βρεθούν οι ίδιοι ή στενό τους πρόσωπο στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Ο ανορθολογισμός είναι πάλι εδώ και δημιουργεί πρόβλημα σε όλους μας.

Το 2015 η χώρα έβγαινε από την κρίση και ξανακύλησε γιατί κάποιοι νόμιζαν ότι θα απειλήσουν την Ε.Ε. με αυτοκτονία και αυτή θα υποχωρήσει -υπήρχαν και εκείνοι που νόμιζαν ότι θα μας βοηθήσουν Ρωσία και Κίνα μπερδεύοντας τη γεωπολιτική με τα τσίπουρα! Τώρα κάποιοι άλλοι απειλούν τον εαυτό τους και την κοινωνία αρνούμενοι να ακολουθήσουν αυτό που λέει η συντριπτική πλειονότητα των επιστημόνων και ακολουθούν όλες οι ηγεσίες των κρατών στον κόσμο, υποστηρίζοντας ότι ανακάλυψαν τον κίνδυνο των εμβολίων και τη διεθνή συνωμοσία! Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χάσουμε για μία ακόμα φορά χρόνο με κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να πείσεις ανθρώπους οι οποίοι θεωρούν ότι πίσω από κάθε τι στον κόσμο υπάρχει μία συνωμοσία. Πρέπει όμως να πεισθούν, με τον εύκολο ή τον δύσκολο τρόπο. Όπως και το 2015 έτσι και τώρα οι πάντες πείθονται όταν δουν μπροστά τους τον γκρεμό. Ο κίνδυνος και οι συνέπειες είναι τα πιο πειστικά επιχειρήματα που τερματίζουν τις …τζάμπα μαγκιές.

panagopg@gmail.com