Κυριακή, 06 Μαρτίου 2011 21:44

Η προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης είναι κανονική τρέλα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τα πράγματα στην αιρετή περιφέρεια πάνε από το καλό στο καλύτερο!!! Μπορεί τον Συμπαραστάτη-Γιώργο να μην κατάφεραν να τον εκλέξουν αλλά η θεματική Ντίνα διατείνεται ότι ετοιμάζεται κάτι πολύ μεγάλο στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης το οποίο θα ανατρέψει δεδομένα και καταστάσεις!!! Ελπίζουμε πραγματικά, για το καλό όλων, και κυρίως των εργαζομένων στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, να ευοδωθούν οι συγκεκριμένες προσπάθειες τις οποίες προς το παρόν γνωρίζει μόνον η αντιπεριφερειάρχης και αγνοούμε όλοι οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί. Ευελπιστούμε στο νέο «περιβάλλον» που θα δημιουργηθεί να επανακάμψουν και οι εκπομπές «με την Ντίνα και το Γιώργο» για να μαθαίνουμε τα νέα της Περιφέρειας από πρώτο χέρι και όχι μέσα από τον παραμορφωτικό φακό των κακόβουλων διαστρεβλωτών!
Η θεματική αντιπεριφερειάρχης, υπεύθυνη και για την ενημέρωση, ετοιμάζει λοιπόν διαβούλευση για να μπουν «κανόνες» στα ΜΜΕ. Δεν ξέρουμε ποιος θα διαβουλευθεί με ποιον, ούτε και με ποιον τρόπο θα επιβάλει τους κανόνες. Προφανώς δεν σκοπεύουν να ανακηρύξουν ανεξάρτητο κράτος …αλλά με τη φόρα που έχουν πάρει τίποτα δεν πρέπει να αποκλείεται! Επειδή είναι φανερό ότι ορισμένοι μετρούν λάθος τον …ίσκιο τους να ξεκαθαρίσουμε ότι «κανόνες» στη δημοκρατία δεν θέτει η αντιπεριφερειάρχης, ο περιφερειάρχης και ο παπάς της ενορίας. Η λειτουργία των ΜΜΕ, των κομμάτων και των παρατάξεων υπόκεινται στους κανόνες της ελληνικής δημοκρατίας και δεν είναι της αρμοδιότητας της κυρίας αντιπεριφερειάρχου η θέσπισή τους. Οπως δεν είναι στην αρμοδιότητά της οι «συμπλεύσεις» και οι «συμμαχίες» κάθε είδους και μορφής. Αντιλαμβανόμαστε ότι κάποια σχόλια όχι απλώς ενοχλούν αλλά ανατρέπουν την πεποίθηση ορισμένων ότι …είναι η θάλασσα γιαούρτι. Γνωρίζουμε ταυτόχρονα το μέγεθος της ανασφάλειας και το βάθος της πολιτικής αντίληψης αυτών που ενοχλούνται και καταλαβαίνουμε απολύτως όταν ομιλούν για «κανόνες» τι εννοούν, γι’ αυτό ας μην κουράζονται. Δεν θα πάρουμε!!!
Την ώρα που η αντιπεριφερειάρχης έκανε γνωστή από τηλεοράσεως την πρόθεσή της να θέσει κανόνες, στην επίσημη σελίδα του συνδυασμού είχε αναρτηθεί ομιλία Τατούλη στην οποία στο σκέλος της για τα Μέσα Ενημέρωσης μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Ο περιφερειακός Τύπος δεν θα μπορούσε ποτέ να ξεφύγει από τις γνωστές παθογένειες που υπάρχουν και σε κεντρικό επίπεδο και αυτό γιατί και η δική μας κοινωνία είναι μια μικρογραφία του ευρύτερου περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζούμε, εργαζόμαστε και κινούμαστε. Βλέπω την αγωνία τους, συμμερίζομαι την προσωπική τους ανησυχία. Δεν θέλουμε περίεργες σχέσεις, δεν μας αρέσουν τα εξουσιαστικά διλήμματα. Δεν πληρώνουμε κανέναν για να μας χαϊδεύει τα αυτιά. Δεν θέλουμε φίλους επί πληρωμή, έτσι τους είχαν συνηθίσει, και αυτό θα το κατανοήσουν με τον καιρό. Την αλλαγή θα την κατανοήσουν με τον καιρό αφού εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αφήσουμε την αγορά να αξιολογήσει την βιωσιμότητα ή μη βιωσιμότητα του ενός ή του άλλου». Δεν μπορούμε παρά να συνυπογράψουμε τη συγκεκριμένη θέση. Τα πράγματα είναι έτσι ακριβώς.
Πέρα όμως από τις ωραίες θεωρητικές διαπιστώσεις είναι καιρός να δει και ο Τατούλης, όπως και πολλοί άλλοι που πολιτεύονται στην περιοχή, ποιοι από αυτούς που τους χειροκροτούν δεν είναι βιώσιμοι και πόσοι από αυτούς που τους γυρίζουν την πλάτη είναι. Τότε θα καταλάβουν ποιοι ανακράζουν ωσαννά ή αναθέματα περιμένοντας τη σωτηρία και πόσοι απλώς έχουν άποψη για πρόσωπα, πράγματα και πολιτικές. Οι χρεοκοπημένοι επιζητούν χέρι βοηθείας. Για να σώσουν το τομάρι τους «τα κάνουν όλα και συμφέρουν», αρκεί να παραμείνουν στο παιχνίδι. Οι βιώσιμοι αυτοί που δεν έχουν οικονομικές εξαρτήσεις και θανατηφόρα «ανοίγματα» ζητούν πολιτικές για συνολική ανάκαμψη και ανάταξη της Περιφέρειας, γιατί μέσω αυτού κερδίζουν. Οι πρώτοι είναι οι περισσότεροι, οι δεύτεροι ελάχιστοι. Ας σταματήσουν λοιπόν οι λεονταρισμοί γιατί όλοι γνωρίζουμε ποιοι είναι με το χέρι διαρκώς απλωμένο, ποιοι έχουν θηλιά στο λαιμό και ποιοι ζουν με τεχνητή αναπνοή.
Η σύγχυση που επικρατεί στην ηγετική ομάδα της Περιφέρειας είναι φανερή. Ο αρχηγός λέει «η αγορά θα κρίνει», άρα εγώ δεν παρεμβαίνω, και η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης δηλώνει ότι θα κάνει διαβούλευση για να θέσει «κανόνες». Η Πελοπόννησος έχει μπροστά της σημαντικά προβλήματα και πολύ μεγάλες αναπτυξιακές προκλήσεις. Το χάσιμο χρόνου με ανούσιους καυγάδες με το ΠΑΜΕ, το ΣΥΡΙΖΑ και γενικώς με οποιονδήποτε διαφωνεί, είναι πολυτέλεια. Η επιλογή να σκιαμαχούν με φαντάσματα πλάθοντας στο μυαλό τους θεωρίες συνωμοσίας είναι αυτοκαταστροφική. Η δαιμονοποίηση και η προσπάθεια ενοχοποίησης αυτών που ασκούν κριτική μέσα από τα ΜΜΕ είναι απλώς ανοησία. Η προσπάθεια καθοδήγησης των ΜΜΕ στις σημερινές συνθήκες είναι κανονική τρέλα!

panagopg@gmail.com

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Μαρτίου 2011 22:26

NEWSLETTER