Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 13:16

Κλειστά μαγαζιά σε ανοιχτό κέντρο

Γράφτηκε από την

Κάπου μακριά στην... Ευρώπη

Κάπου μακριά στην... Ευρώπη

Πριν πέντε χρόνια μετά την πρώτη “Λευκή Νύχτα” στην Καλαμάτα είχα προτείνει τη δημιουργία ανοιχτού εμπορικού κέντρου στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Αν τα καταστήματα μένουν ανοιχτά το Σαββατόβραδο και την Κυριακή, είναι σίγουρο ότι θα προσελκύσουν επισκέπτες από την Αττική που θα θελήσουν να συνδυάσουν τα ψώνια με το μπάνιο τους ή μ' ένα ουζάκι στην Παραλία της Καλαμάτας, συμμετέχοντας έτσι σ' ένα πρωτότυπο γίγνεσθαι που θα λάβει αμέσως δημοσιότητα.

Ειδικά αν κάθε Σαββατοκύριακο πεζοδρομείται ολόκληρο το κέντρο της Καλαμάτας, όπως έγινε τη “Λευκή Νύχτα”, τα καταστήματα της πόλης θα μετατραπούν αυτομάτως σε ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο, που θα παρέχει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να συνδυάσουν κάθε λογής ψώνια αλλά και διασκέδαση».

Εννοείται ότι κανένας δεν ασχολήθηκε με την πρόταση αφού είναι γνωστό ότι... “δεν γίνονται αυτά στην Ελλάδα”.

Τελικώς Δήμος Καλαμάτας και Εμπορικός Σύλλογος ασχολήθηκαν με την πρόταση όταν... μυρίστηκαν ζεστό χρήμα από το ΕΣΠΑ. Εννοείται όμως ότι η Καλαμάτα δεν έχει χαρακτηριστεί ακόμα τουριστική περιοχή. Εννοείται επίσης ότι τα μαγαζιά θα είναι κλειστά από το Σάββατο το μεσημέρι για να πηγαίνουν οι έμποροι εκκλησία. Τέλος εννοείται ότι για τα “λουκέτα” φταίει η τρόικα.

Τι ξέχασα, τι ξέχασα; Α, ναι. Να ευχηθώ: Σε καλή μεριά το ΕΣΠΑ.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018 19:09