Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 14:20

Αξιόπιστη συγκοινωνία με μέσα σταθερής τροχιάς

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Οι περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις έχουν αξιόπιστη δημόσια συγκοινωνία με κεντρικό κορμό τα μέσα σταθερής τροχιάς (τρένα και τραμ) και τα λεωφορεία, που συνδέουν τόσο τις συνοικίες μεταξύ τους όσο και το αστικό κέντρο με προάστια που βρίσκονται σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων.

Για αυτό σε αυτές τις πόλεις είναι εύκολη τόσο η απομάκρυνση των αυτοκινήτων από το κέντρο της πόλης όσο και η δημιουργία ποδηλατοδρόμων για αστικές μετακινήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων.Στην υδροκέφαλη Ελλάδα, μόνο η Αθήνα έχει ένα σχετικά καλό σύστημα δημόσιας συγκοινωνίας, ενώ υπόγειο σιδηρόδρομο θα αποκτήσει και η Θεσσαλονίκη μέχρι το τέλος του έτους. Σε όλες τις υπόλοιπες ελληνικές πόλεις, οι πολίτες μετακινούνται κυρίως με το ιδιωτικό τους αυτοκίνητο (ή τη μηχανή), επειδή δεν υπάρχει αξιόπιστη δημόσια συγκοινωνία με μέσα σταθερής τροχιάς.

Στην Καλαμάτα για λόγους που δεν κατάλαβα πότε: α) Δεν αξιοποιήθηκε το προαστιακό σιδηροδρομικό δίκτυο που συνδέει το λιμάνι και το κέντρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας με τον υπόλοιπο νομό και β) δεν συνεχίστηκε η προσπάθεια για δημιουργία γραμμών τραμ. Υπενθυμίζουμε ότι το υπάρχον σιδηροδρομικό δίκτυο συνδέει την Καλαμάτα με το Δημαρχείο, τον Αερολιμένα, τη ΒΙΠΕ Καλαμάτας, τη Μεσσήνη, το Πανεπιστήμιο, το Νοσοκομείο, τη Θουρία, τη Μικρομάνη, τον Αρι, το Πλατύ, τη Βαλύρα, τον Μελιγαλά και τη ΒΙΠΕ Μελιγαλά. Ένα τραμ θα μπορούσε αξιοποιώντας το υπάρχον οδικό δίκτυο να συνδέει εκτός από τις συνοικίες της Καλαμάτας, τα ανατολικά παραθαλάσσια προάστια με τη Μεσσήνη και το Πεταλίδι. Επίσης το τραμ θα μπορούσε να συνδέει στο Δήμο Μεσσήνης μέσω του υπάρχοντος οδικού δικτύου, την Μπούκα με το Νησί και την Αρχαία Μεσσήνη.

Αν στον κορμό του τραμ συνδεθούν και μίνι μπας για την εξυπηρέτηση των κοντινών χωριών, η Καλαμάτα και η Μεσσήνη θα αποκτήσουν μια αξιόπιστη δημόσια συγκοινωνία, που θα επιτρέψει τον περιορισμό της χρήσης των αυτοκινήτων και θα συμβάλει στη μείωση της εκπομπής άνθρακα στο περιβάλλον. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή επιχειρηθεί περιορισμός της χρήσης του αυτοκίνητου χωρίς μέσα σταθερής τροχιάς και αξιόπιστη δημόσια συγκοινωνία, κάποιοι θα κάνουν αρπαχτές στο πλαίσιο του Κλιματικού Συμβολαίου, ενώ οι περισσότεροι θα καταστραφούν οικονομικά, επειδή η οικονομία της Καλαμάτας εδράζεται στην αυτοκινούμενη μετακίνηση των καταναλωτών της Νότιας Πελοποννήσου στα εμπορικά και ψυχαγωγικά καταστήματα του εμπορικού κέντρου και της παραλιακής ζώνης.

lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός