Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 17:11

Διαπραγμάτευση για την οδική ασφάλεια

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Η κυβέρνηση, σύμφωνα πάντα με την πρόταση που παρουσίασε η “Καθημερινή” και δεν διαψεύστηκε από κανέναν, πρότεινε μεταξύ άλλων στους δανειστές: “Εσοδα από τον τεχνικό έλεγχο οχημάτων για φέτος 72 εκ. ευρώ και για του χρόνου 50 εκ. ευρώ. Εσοδα από ανασφάλιστα οχήματα για φέτος 51 εκ. ευρώ και για του χρόνου 40 εκ. ευρώ”. 

Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι έπρεπε να χρεοκοπήσει η οικονομία για να διαπραγματευτεί μια ελληνική κυβέρνηση την… προστασία των Ελλήνων οδηγών. Βεβαίως πριν φτάσουμε στη… διαπραγμάτευση έχουμε διαβάσει αμέτρητες φορές δηλώσεις υπουργών για αυστηρούς ελέγχους που θα γίνουν ώστε να σταματήσουν να κυκλοφορούν στους δρόμους ανασφάλιστα αυτοκίνητα και οχήματα που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ. Σύμφωνα μάλιστα με παλιότερους υπολογισμούς, στους ελληνικούς δρόμους κυκλοφορούσαν 1.500.000 ανασφάλιστα οχήματα, ενώ μετά τα ακριβά πρόστιμα που θεσπίστηκαν το 2014 τώρα έχουν μειωθεί περίπου στα 600.000. Την ίδια ώρα κανένας δεν γνωρίζει πόσα “σαράβαλα” κυκλοφορούν επειδή δεν περνούν από ΚΤΕΟ . 

Σε κάθε περίπτωση τα αυστηρά μέτρα που εξαγγέλλουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι υπουργοί, εφαρμόζονται για έναν - δυο μήνες και στη συνέχεια παγώνουν επειδή δεν υπάρχουν τροχονόμοι για να συνεχίσουν τους ελέγχους.  Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει έλλειψη τροχονόμων γιατί μεταξύ άλλων υπάρχουν αστυνομικοί που παίρνουν σύνταξη 45 ετών, αλλά προφανώς αυτό είναι θέμα μιας άλλης διαπραγμάτευσης που δεν ενδιαφέρει τους στυλοβάτες του πελατειακού κράτους. 

Κάπως έτσι λοιπόν φτάσαμε στο σημείο να διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση την οδική ασφάλεια με αυτούς που τη θεωρούν… αδιαπραγμάτευτη. Αραγε τι θα γίνει αν η κυβέρνηση έρθει σε ρήξη με τους εταίρους; Θα ληφθούν μέτρα για τα ανασφάλιστα οχήματα και όσα αυτοκίνητα δεν περνούν από ΚΤΕΟ ή είναι και αυτό μνημονιακό μέτρο που θα πρέπει να καταργηθεί; 

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 17:12